Τη μεγαλύτερη πτώση σε τρεις ημέρες σημείωσε το αργό

Από τον Φεβρουάριο, καθώς η ζήτηση υποχωρεί
Τρίτη, 16 Μαΐου 2006 07:02

ΤΗ μεγαλύτερη υποχώρηση μέσα σε τρεις ημέρες από τον Φεβρουάριο σημείωσε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι οι τιμές των καυσίμων και των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής κοντά σε επίπεδα ρεκόρ, θα περιορίσουν την οικονομική ανάπτυξη και θα μειώσουν την παγκόσμια ζήτηση.

Χθες, έκθεση της Federal Reserve έδειξε ότι η βιομηχανική ανάπτυξη στην πολιτεία της Ν. Υόρκης μειώθηκε τον Μάϊο, αποτέλεσμα της αύξησης των τιμών των καυσίμων και των μετάλλων. Η ζήτηση πετρελαίου υστερεί των προμηθειών και ενδέχεται να υποχωρήσει περαιτέρω εξ αιτίας των τιμών ρεκόρ, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Ali al-Naimi.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιουνίου υποχώρησε έως 90 σεντς, ποσοστό 1,3%, φθάνοντας στα 68,51 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 10:09 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, το αργό πετρέλαιο ήταν 8,9% χαμηλότερα από τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών στα 75,35 δολ. το βαρέλι, στα οποία αναρριχήθηκε στις 21 Απριλίου. Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν απώλειες 6,4% τις τρεις τελευταίες ημέρες.

Χθες το πετρέλαιο υποχώρησε 2,63 δολ., ποσοστό 3,7%, φθάνοντας στα 69,41 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μέσα σε μία ημέρα, από τις 20 Μαρτίου. Η βενζίνη υποχώρησε 5,7%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Οκτώβριο.

Η βενζίνη για τα συμβόλαια του Ιουνίου υποχώρησε 1,25 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 2,0415 δολ. το γαλόνι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, μετά την υποχώρησή της κατά 5,7% χθες, στα 2,054 δολ. το γαλόνι, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση μιας ημέρα, από τις 31 Οκτωβρίου του 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα