Macquarie Bank: Μείωση των κερδών πρώτη φορά σε τέσσερα χρόνια

Τρίτη, 16 Μαΐου 2006 08:11

ΜΕΙΩΣΗ, για πρώτη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια, εμφάνισαν το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη του μεγαλύτερου χρηματιστηριακού οίκου της Αυστραλίας, Macquarie Bank Ltd., μετά την υστέρηση των κεφαλαίων της έναντι των δεικτών, που περιόρισε τις αμοιβές των εσόδων.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 22%, φθάνοντας στα 434 εκατ. δολ. Αυστραλίας (331 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ή 1,79 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή το εξάμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 556 εκατ. δολ. Αυστραλίας ή 2,42 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας στο Σύδνεϋ.

Η Macquarie Bank θα καταβάλει για το δεύτερο εξάμηνο μέρισμα 1,25 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή, υψηλότερο από το 1 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή, που είχε διανείμει πριν από ένα χρόνο.

Στο σύνολο της χρήσης τα κέρδη της Macquarie Bank σημείωσαν αύξηση 13%, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 916 εκατ. δολ. Αυστραλίας. Τα έσοδα αυξήθηκαν 17%, στα 4,39 δισ. δολ. Αυστραλίας. Τα αποτελέσματα του δευτέρου εξαμήνου ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των έξι οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και προέβλεπαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν σε 440 εκατ. δολ. Αυστραλίας.

Χθες οι μετοχές της υποχώρησαν 1%, στα 69,65 δολ. Αυστραλίας η μία, χαμηλότερα από τα επίπεδα ρεκόρ των 77,45 δολ. Αυστραλίας, στα οποία είχαν αναρριχηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου. Η διαπραγμάτευση των μετοχών της ανεστάλη χθες, εν αναμονή πιθανής αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου. Μέσα στο έτος, έχουν σημειώσει άνοδο 2,2%, υστερώντας της ανόδου 7,6% που σημείωσαν οι 53 μετοχές των εταιρειών που απαρτίζουν τον S&P/ASX 200 Finance Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα