EADS: Υψηλότερα κέρδη από τις επιδόσεις της Airbus

Τρίτη, 16 Μαΐου 2006 09:42

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ αύξηση από ότι αναμενόταν, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της European Aeronautic, Defence & Space Co., της μητρικής εταιρείας της κατασκευάστριας αεροσκαφών Airbus. Η εταιρεία για το σύνολο της χρήσης, προβλέπει υψηλότερα κέρδη, αποτέλεσμα των περισσότερων παραδόσεων αεροσκαφών.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 516 εκατ. ευρώ (661 εκατ. δολ.) ή 65 σεντς ανά μετοχή από 410 εκατ. ευρώ ή 52 σεντς που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα κέρδη της EADS, υπερέβησαν τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 426 εκατ. ευρώ. Αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 30% σημείωσαν οι πωλήσεις της EADS, φθάνοντας στα 9,1 δισ. ευρώ.

Η Airbus με έδρα την Τουλούζη της Γαλλίας, εκτιμά ότι θα παραδώσει φέτος 340 αεροσκάφη, αριθμός ρεκόρ, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες, κυρίως οι ασιατικές αεροπορικές εταιρείες χαμηλού μεταφορικού κόστους αγοράζουν πιο οικονομικά σε καύσιμα αεροσκάφη. Το πρώτο τρίμηνο οι παραδόσεις της Airbus αυξήθηκαν στα 104 αεροπλάνα, από 87. Οι αεροπορικές εταιρείες αγοράζουν αεροσκάφη μετά την αύξηση της επιβατικής κίνησης παγκοσμίως σε ποσοστό 7,6% πέρυσι και 5,9% το πρώτο τρίμηνο του 2006.

Η Airbus σχεδιάζει να δαπανήσει 10 δισ. δολ. σε ένα νέο αεροσκάφος της 300 θέσεων, καθώς δεν κατάφερε να κλείσει αρκετές παραγγελίες για το Α350, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Σήμερα η EADS επιβεβαίωσε την πρόβλεψη που έκανε στις 8 Μαρτίου. Εκτιμά ότι τα προ φόρων και τόκων κέρδη θα σημειώσουν αύξηση έως 19%, καθώς αυξάνεται η παραγωγή εμπορικών αεροσκαφών. Η EADS εκτιμά ότι τα Ebit θα κυμανθούν από 3,2 δισ. ευρώ έως 3,4 δισ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις της θα υπερβούν τα 37 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία.

Για το πρώτο τρίμηνο τα προ φόρων και τόκων κέρδη της αυξήθηκαν 19%, φθάνοντας στα 780 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα