Πενταμελής επιτροπή θα αποφασίσει για τη ΒΦΛ Θεσσαλονίκης

Τρίτη, 16 Μαΐου 2006 16:53

Τη σύσταση της επιτροπής, που θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) της Θεσσαλονίκης κοινοποίησε τηλεφωνικώς στους εργαζόμενους, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, μετά από επικοινωνία του με τον υπουργό Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη.

Η επιτροπή θα συγκροτηθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα και σε αυτή θα μετέχει ένας εκπρόσωπος του μετόχου, ένας από τη διοίκηση του σωματείου εργαζομένων, δύο μέλη της θα εκπροσωπούν τον ΣΕΒ και τη ΓΣΕΕ αντιστοίχως, ενώ θα προΐσταται αυτής, υψηλόβαθμος υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών.

Στην επιτροπή θα κατατεθεί το πόρισμα βιωσιμότητας του εργοστασίου, στο οποίο κατέληξαν από κοινού διοίκηση και εργαζόμενοι στο πλαίσιο της μικτής επιτροπής διαβούλευσης, μετά από διαπραγματεύσεις.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν το μεσημέρι συγκέντρωση στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και πορεία προς το ΥΜΑΘ, ενώ αύριο το μεσημέρι ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων θα επισκεφθεί το Κοινοβούλιο για να ενημερώσει για τις εξελίξεις βουλευτές των κομμάτων, στους οποίους και θα παραδώσει ενημερωτικό υπόμνημα με τις θέσεις των εργαζομένων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα