Μνημόνια συνεργασίας με Επιμελητήρια στο Καράτσι και τη Λαχώρη

Τρίτη, 16 Μαΐου 2006 17:06

Μνημόνια συνεργασίας μεταξύ του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕ) του Καράτσι και του ΕΒΕ Αθηνών, καθώς και μεταξύ του ΕΒΕ της Λαχώρης και του ΕΒΕ Θεσσαλονίκης υπεγράφησαν σήμερα, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού του Πακιστάν Σάουκατ Αζίζ στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Τον πρωθυπουργό του Πακιστάν συνόδευαν υπουργοί, μέλη του πακιστανικού κοινοβουλίου, μέλη πακιστανικών φορέων, καθώς και πλειάδα επιχειρηματιών.

Στην ομιλία του ο κ. Αζίζ, ανέλυσε την πορεία της οικονομίας της χώρας του τα τελευταία χρόνια, με έμφαση στην φιλελευθεροποίηση και τις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ τόνισε την ανάγκη διεύρυνσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ειδικότερα στους τομείς της ναυτιλίας, του τουρισμού, του εμπορίου, της ενέργειας, των κατασκευών και των αγροτικών προϊόντων.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Δρακούλης Φουντουκάκος, ανέφερε ότι είναι ένα θετικό μήνυμα για το επιχειρηματικό κόσμο της χώρας μας πως το τελευταίο διάστημα έχουν υπογραφεί τρεις διμερείς συμφωνίες: μορφωτικής και πολιτιστικής συνεργασίας, αστυνομικής συνεργασίας και αμοιβαίας καταργήσεως θεωρήσεων επί διπλωματικών διαβατηρίων.

Σύμφωνα με τον κ. Φουντουκάκο, με την προγραμματισμένη ίδρυση ελληνικού Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) στο Ισλαμαμπάντ, η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά το αμέσως επόμενο διάστημα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα