Ερώτηση 30 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για «σκάνδαλο με τα φάρμακα»

Τρίτη, 16 Μαΐου 2006 17:16

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, υπέβαλαν 30 βουλευτές του Τομέα Κοινωνικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ, προς τους υπουργούς Υγείας και Απασχόλησης, καταγγέλλοντας ενδεχόμενο σκάνδαλο στις προμήθειες φαρμάκων από το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ).

«Οι υπέρογκες ανατιμήσεις που εμφανίστηκαν στα φάρμακα τα δύο τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στα μοναδικά κι αναντικατάστατα, που εισάγονται από τον ΙΦΕΤ, έχουν απασχολήσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από τον προηγούμενο Φεβρουάριο, με αφορμή την έλλειψη αντικαρκινικών φαρμάκων».

Οπως τονίζουν, «δικαιολογημένα εγείρονται υποψίες για ενδεχόμενη αδιαφάνεια και ύποπτες συναλλαγές κάποιων μεσαζόντων εντός και εκτός Ελλάδας με την ανοχή αρμοδίων, εις βάρος των Ασφαλιστικών Ταμείων, των Νοσοκομείων και των ασθενών. Μάλιστα σημειώνουν, ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα υποκρύπτονται υπερτιμολογήσεις ύψους 6 - 10 εκατομμυρίων ευρώ».

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν την κατάθεση στη Βουλή της επιστολής παρασκευάστριας εταιρείας, με την οποία ερωτά το ΙΦΕΤ γιατί δεν αγοράζει σκεύασμα για ορισμένες μορφές ανοσοανεπάρκειας απ’ ευθείας από την ίδια με την προσφερθείσα τιμή των 315 ευρώ συν έκπτωση 5%, αλλά επέλεξε να το αγοράσει από Γερμανούς χονδρεμπόρους στην τιμή των 469,77 ευρώ το κουτί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα