Dubai Financial: Με 31,5% στη Marfin FG

Πρόθεση για ενδυνάμωση της παρουσίας της στην Ελλάδα
Τρίτη, 16 Μαΐου 2006 18:10

Tο 31,5% των μετοχών της Marfin Financial Group απέκτησε σήμερα μέσω του Χ.Α. η Dubai Financial (DF), θυγατρική της Dubai Investment Group (DIG).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της DF που δόθηκε στα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, ο κ. Σουντ Μπααλάουϊ (Soud Ba’alawy), διευθύνων σύμβουλος της Dubai Investment Group, πρόκειται να αναλάβει πρόεδρος της Marfin Financial Group.

Κατόπιν συμφωνίας με την DF, ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, αντιπρόεδρος της Marfin, θα διατηρήσει την κατά 6,75% συμμμετοχή του στη Marfin και θα συνεχίσει να επιβλέπει την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρίας, τη δομή της διοίκησης, τα κίνητρα και την πολιτική ανθρωπίνων πόρων. Με τη συμφωνία 15 πωλητών-μετόχων, η DF απέκτησε την συμμετοχή της στη Marfin προς 25 ευρώ ανά μετοχή.

Σε δηλώσεις του ο κ. Soud Ba’alawy τόνισε ότι υπάρχουν "πολύ μεγάλα σχέδια για να επεκτείνουμε την ευρωπαϊκή και διεθνή παρουσία της Marfin, η οποία έχει εξαιρετικά θεμελιώδη μεγέθη». Και πρόσθεσε: «Σαν μέτοχος της Marfin θα προσπαθήσω ώστε η DF να προσφέρει συνέργειες και αξία στον Όμιλο και είμαι βέβαιος ότι ο συνεταιρισμός μας με τον Ανδρέα Βγενόπουλο θα βοηθήσει την Marfin να γίνει μια πολύ μεγάλη δύναμη στο χρηματοοικονομικό χώρο. Είμαι επίσης ευχαριστημένος διότι αυτή η επέκταση θα γίνει ?ε επίκεντρο την Ελλάδα, η οποία έχει μια ευνοϊκή υποδομή για επενδύσεις». «Η DF έχει στρατηγικό ενδιαφέρον να πραγματοποιεί επενδύσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, ο οποίος γνωρίζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τόσο σε περιφερειακό όσο και σε διεθνές επίπεδο», πρόσθεσε ο κ. Soud Ba’alawy.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα