Vivendi: Απορρίπτει την πρόταση διάλυσης

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2006 11:44

ΑΠΕΡΡΙΨΕ το πλάνο του Νορβηγού επενδυτή Alexander Vik για διάλυσή της, η Vivendi SA, η οποία κατέχει το μεγαλύτερο σήμα δισκογραφίας στον κόσμο και το γαλλικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, SFR. Οι μετοχές της, σημείωσαν άνοδο έως 5,9%.

Η Vivendi, που εδρεύει στο Παρίσι, αποκάλυψε την πρόταση διάλυσης, καθώς εμφάνισε καλύτερα από ό,τι αναμενόταν κέρδη, ενώ προχώρησε στην προς τα πάνω αναθεώρηση της αύξησης των κερδών της για το 2006.

Το πρώτο τρίμηνο τα κέρδη της αυξήθηκαν 41%, φθάνοντας στα 707 εκατ. ευρώ (910 εκατ. δολ.) ή 61 σεντς ανά μετοχή, αποτέλεσμα της αύξησης του αριθμού των πελατών στο τμήμα κινητής τηλεφωνίας SFR, σε συνδυασμό με τις μεγαλύτερες πωλήσεις μουσικής, από 501 εκατ. ευρώ ή 43 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τον περασμένο μήνα η Vivendi ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 5,7%, στα 4,77 δισ. ευρώ, αποτέλεσμα των καλών επιδόσεων του τμήματος μουσικής και των βιντεοπαιχνιδιών.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο έως 1,65 ευρώ, φθάνοντας στα 29,45 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 29,03 ευρώ η μία στις 9:25 π.μ. στο Παρίσι. Πριν από σήμερα και μέσα στο έτος, οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 5,1%, υστερώντας της ανόδου 7,8% του γαλλικού δείκτη CAC-40.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το συμβουλευτικό και το διοικητικό συμβούλιο, αποφάσισαν ομόφωνα να απορρίψουν την πρόταση του μετόχου της Sebastian Holdings Inc., που ελέγχεται από τον Vik, οποίος επιθυμούσε τη διάλυσή της.

Ο Vik δεν απάντησε αμέσως στις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχθηκε ούτε στο μήνυμα του τηλεφωνητή του κινητού τηλεφώνου. Επίσης, εκπρόσωπος της εταιρείας, δεν απάντησε αμέσως για το θέμα.

Η Sebastian Holdings είχε μέχρι τα τέλη του Μαρτίου μερίδιο 1,2% στη Vivendi, σύμφωνα με τη διοίκησή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα