Alstom: Κέρδη για πρώτη φορά από το 2001

Μετά την αύξηση της πώλησης τραίνων και σταθμών ηλεκτρικής ενεργείας
Τετάρτη, 17 Μαΐου 2006 12:52

ΚΕΡΔΗ, για πρώτη φορά σε ετήσια βάση από το 2001, εμφάνισε η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τραίνων υψηλών ταχυτήτων στον κόσμο, Alstom SA, λέγοντας ότι είναι έτοιμη να κάνει εξαγορές και να διανείμει μέρισμα.

Τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν στα 178 εκατ. ευρώ (229 εκατ. δολ.) το δωδεκάμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, σε σύγκριση με ζημίες ύψους 628 εκατ. ευρώ, που είχε εμφανίσει το προηγούμενο έτος. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 4%, φθάνοντας στα 13,4 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Patrick Kron, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου

Oι παραγγελίες της Alstom αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 9% μέσα σε ένα έτος, ενώ η ρευστότητά της αυξήθηκε έξι φορές, στα 525 εκατ. ευρώ, καθώς οι πωλήσεις τραίνων και σταθμών ηλεκτρικής ενεργείας ανήλθαν στα ύψη. Ο Kron, ο οποίος πούλησε το 1/3 των δραστηριοτήτων της Alstom και μείωσε κατά το ήμισυ το προσωπικό της, είπε η επένδυση 2 δισ. ευρώ στη γαλλική κατασκευαστική εταιρεία Bouygues SA θα στηρίξει την ανάπτυξη.

Οι μετοχές της Alstom σημείωσαν αύξηση έως 1,65 ευρώ, ποσοστό 2,2%, φθάνοντας στα 76,4 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 76 ευρώ η μία στις 9:20 π.μ. στο Παρίσι. Συνολικά φέτος οι μετοχές της εταιρείας έχουν σημειώσει άνοδο 56% και είχαν την όγδοη καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον γαλλικό δείκτης SBF 120. Η χρηματιστηριακή αξία της Alstom αυξήθηκε στα 10,5 δισ. ευρώ από 273 εκατ. ευρώ που ήταν τον Μάρτιο του 2003., όταν η εταιρεία βρέθηκε κοντά στη χρεοκοπία.

Η Alstom επέστρεψε σε κερδοφορία για δεύτερο εξάμηνο με καθαρά κέρδη 42 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 386 εκατ. ευρώ, το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του εκπροσώπου της, Philippe Kasse.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα