Βασικό συστατικό της «έξυπνης Ελλάδας» είναι η επικοινωνία

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2006 17:25

Η Ελλάδα στα μαθήματα της οικονομίας θα αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή για τη μερική ιδιωτικοποίηση που εφάρμοσε, δήλωσε ο ερευνητής στο ΜΙΤ Media Lab και γενικός διευντής της OLPC (One Laptop Per Child) Μιχάλης Μπλέτσας στην παρουσίαση του βιβλίου «Η έξυπνη Ελλάδα» της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Αννας Διαμαντοπούλου.

Βασικό συστατικό της «έξυπνης Ελλάδας», όπως είπε, είναι η επικοινωνία, και αν θέλουμε η Ελλάδα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο πρέπει να θέσουμε πλατφόρμα καινοτομίας και μια τέτοια είναι το Διαδίκτυο.

Θα πρέπει, είπε, στόχος να είναι η πρόοδος, δίνοντας ίσες ευκαιρίες στην αρχή της καριέρας και λιγότερη εξασφάλιση στο μέλλον.

Ο Μιχάλης Μπλέτσας, 39 ετών, είναι εφευρέτης του Υπολογιστή των εκατό δολαρίων (HDL). Το 1996, σε ηλικία 28 ετών, έγινε διευθυντής πληροφορικής του Media Lab, ερευνητικού εργαστηρίου που ανήκει στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT), διευθυντής του οποίου είναι ο ελληνικής καταγωγής Νικόλας Νεγρεπόντε.

Μετά από επιτυχημένα πειράματα στην Πάτμο αλλά και σε χωριά μέσα στη ζούγκλα της Καμπότζης, σε περιοχές χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, γεννήθηκε η ιδέα να κατασκευάσουν τον HDL που θα μπορεί να φτάσει στα χέρια και του πιο φτωχού παιδιού στο πιο απομονωμένο σημείο του πλανήτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα