Qantas: Απολύει 1.000 εργαζομένους

Καθώς η αύξηση του κόστους των καυσίμων περιορίζει τα κέρδη
Πέμπτη, 18 Μαΐου 2006 09:04

ΣΤΗΝ περικοπή 1.000 διοικητικών θέσεων εργασίας μέχρι τα τέλη του έτους, στο πλαίσιο της μείωσης του κόστους, προκειμένου να περιορίσει τις τιμές ρεκόρ των καυσίμων, θα προχωρήσει η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Αυστραλίας, Qantas Airways Ltd.

«Αποφασίσαμε να μειώσουμε τις διοικητικές θέσεις κατά 20% στην Qantas», ανέφερε ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής της εταιρείας, Geoff Dixon , σε χθεσινή του επιστολή προς το προσωπικό της εταιρείας. Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε τρόπους για περαιτέρω μείωση του κόστους μας, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την κερδοφορία και την ανάπτυξη».

Ο Dixon θέλει να μειώσει το κόστος κατά 3 δισ. δολ. Αυστραλίας (2,3 δισ. δολ. ΗΠΑ) με τη μείωση των θέσεων εργασίας, την περικοπή των αμοιβών των αντιπροσώπων, καθώς και με την απόκτηση αεροσκαφών που καίνε λιγότερα καύσιμα, σε συνδυασμό με τη χρήση της Jetstar, της αεροπορικής της εταιρείας χαμηλού μεταφορικού κόστους για πτήσεις που αποφέρουν χαμηλά κέρδη. Ο ετήσιος λογαριασμός της Qantas για καύσιμα αυξήθηκε κατά 2 δισ. δολ. Αυστραλίας την τελευταία διετία, φθάνοντας στα 3,8 δισ. δολ. Αυστραλίας.

Τον Μάρτιο η εταιρεία είχε πει ότι θα απολύσει 480 εργαζομένους στο τμήμα συντήρησης στο Σύδνεϋ και πως θα αυξήσει τις δραστηριότητές σε Μελβούρνη και Μπρισμπέιν. Η Qantas μέχρι τα τέλη του 2005 απασχολούσε 35.158 ανθρώπους. Οι τελευταίες περικοπές θέσεων εργασίας δείχνουν ότι ο Dixon θα πρέπει να περικόψει περίπου 2.100 θέσεις εργασίας μέσα σε 18 μήνες, δηλαδή έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2006.

Οι μετοχές της Qantas σημείωσαν άνοδο 2 σεντς, φθάνοντας στα 3,31 δολ. Αυστραλίας η μία στο Σύδνεϋ, οι μόνες από τις 26 μετοχές των εταιρειών που απαρτίζουν τον S&P/ASX 200 Index, που σημείωσαν άνοδο. Ο δείκτης, υποχώρησε 1,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα