Κίνα: Επετράπη η δημόσια εγγραφή εταιρειών

Μετά την απαγόρευση ενός έτους
Πέμπτη, 18 Μαΐου 2006 12:12

ΤΕΛΟΣ στην απαγόρευση των δημόσιων εγγραφών για ένα έτος έθεσε η Κίνα, ελέγχοντας το ράλι που κατέστησε το Χρηματιστήριο της Σαγκάης το Χρηματιστήριο με τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο τον περασμένο μήνα.

Η αρμόδια αρχή του Χρηματιστηρίου δέχεται από σήμερα αιτήσεις για δημόσια εγγραφή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση στο Web site της.

Η China Security Regulatory Commission ήρε τον περιορισμό για την πώληση μετοχών στο ευρύ κοινό στις 9 Μαΐου, επικαλούμενη την πρόοδο της αγοράς, με τη διαπραγμάτευση μετοχών – κυρίως κρατικών εταιρειών – αξίας πλέον των 200 δισ. δολαρίων.

Η Industrial & Commercial Bank of China και η Air China Ltd., σχεδιάζουν να πουλήσουν μετοχές για πρώτη φορά στη Σαγκάη. Οι αρμόδιες αρχές σχεδιάζουν να προσελκύσουν εταιρείες παραγωγής πετρελαίου, αεροπορικές εταιρείες, τράπεζες και εταιρείες Internet, οι οποίες οδήγησαν πέρυσι την οικονομική ανάπτυξη του 9,9% της χώρας.

Στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης, ο δείκτης Shanghai Composite, σημείωσε άνοδο 17,3% τον περασμένο μήνα, ενώ συνολικά από τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο δείκτης υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα οκτώ ετών, ο δείκτης σημείωσε άνοδο 54%. Σήμερα ο δείκτης υποχώρησε 1,9%, φθάνοντας στις 1604,8 μονάδες στις 11:49 π.μ., καθώς οι δείκτες σε όλη την Ασία κινήθηκαν πτωτικά. Ο δείκτης Morgan Stanley Capital International, σημείωσε απώλειες 2,5%.

Η προσέλκυση των μεγαλύτερων εταιρειών της Κίνας, ενδέχεται να αυξήσει την αξία των Χρηματιστηρίων της Σαγκάης και της Σενζέν, στο τρίτο μεγαλύτερο της Ασίας, μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους, από την έβδομη θέση που κατέχουν σήμερα, σύμφωνα με τον Zhou Qinye, αντιπρόεδρο του Χρηματιστηρίου της Σαγκάης, σε πρόβλεψη που έκανε τον Ιανουάριο.

Η αγορά τώρα κυριαρχείται από μικρές κρατικές εταιρείες, σύμφωαν με τον Qinye. Η αξία των 97 κινεζικών εταιρειών που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ανέρχεται σε 475 δισ. δολ., 24% περισσότερα της χρηματιστηριακής αξίας ύψους 384 δισ. δολ. των 875 μετοχών που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα