Κατεβάζει ταχύτητα η βρετανική αγορά στέγης

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 13:00
UPD:13:05
REUTERS/TOBY MELVILLE

Τη χαμηλότερη αύξηση εδώ και περισσότερο από πέντε χρόνια παρουσίασαν το τρίμηνο Αυγούστου- Οκτωβρίου οι τιμες κατοικιών στη Βρετανία. Εντείνονται έτσι οι ενδείξεις ότι η αγορά στέγης στη χώρα κατεβάζει ταχύτητα όσο πλησιάζει η ώρα της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Σύμφωνα με την καθιερωμένη έρευνα της Halifax οι τιμές αυξήθηκαν 1,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ύστερα από άνοδο 2,5% το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Πρόκειται για τους βραδύτερους ρυθμούς από τον Μάρτιο του 2013, όπως τόνισε η εταιρεία, αν και η επιβράδυνση ήταν μικρότερη των προβλέψεων σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters. Τον Οκτώβριο μόνο οι τιμές αυξήθηκαν μόλις 0,7%. 

H Halifax διατηρεί αμετάβλητη την εκτίμησή της για αύξηση των τιμών από 0 έως 3% φέτος. Τις τιμές δεν στηρίζει τόσο η ζήτηση όσο το γεγονός ότι η προσφορά νέων, αλλά και παλαιών κατοικίων προς πώληση παραμένει χαμηλή. Οι πιέσεις στις τιμές είναι ισχυρότερες στο Λονδίνο, την πιο ακριβή περιοχή της χώρας, όπου από τα μέσα του 2016 έχει περιοριστεί το ενδιαφέρον ξένων για αγορά κατοικιών έχει περιοριστεί σημαντικά. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα