«Best Worklplaces» - Ευρωπαϊκή διάκριση για πέντε ελληνικές επιχειρήσεις

Colgate-Palmolive Hellas, Piscines Ideales, Genesis Pharma, Wyeth Hellas και Procter & Gamble Hellas
Πέμπτη, 18 Μαΐου 2006 15:26
UPD:15:28

Ευρωπαϊκή διάκριση για πέντε ελληνικές επιχειρήσεις -Colgate-Palmolive Hellas, Piscines Ideales, Genesis Pharma, Wyeth Hellas και Procter & Gamble Hellas- που τιμήθηκαν χθες σε ειδική εκδήλωση βράβευσης των 100 εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο Βερολίνο το Great Place to Work - Institute Europe, η Colgate Palmolive Hellas αναδείχθηκε στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών εταιρειών. Η εταιρεία διακρίθηκε για την εσωτερική της επικοινωνία, τις πρακτικές που ισορροπούν την επαγγελματική και οικογενειακή ζωή, τη χρήση ολοκληρωμένων συστημάτων επαγγελματικής ανάπτυξης και τη δέσμευσή της στην ευζωία των εργαζομένων.

Οι 100 επιχειρήσεις που διακρίθηκαν, επελέγησαν μεταξύ 1.000 και πλέον εταιρειών οι οποίες συμμετείχαν στους εθνικούς διαγωνισμούς «Best Workplaces» που διοργανώνει το Great Place to Work - Institute σε 15 κράτη μέλη.

Στις 100 διακριθείσες επιχειρήσεις παρατηρείται ότι:

- Το 72% επιχορηγεί εκπαιδευτικά προγράμματα εκτός αντικειμένου εργασίας.

- Το 86% προσφέρει κάποια μορφή ευελιξίας στα ωράρια εργασίας για κάποιους ή όλους τους εργαζόμενους.

- Το 85% απασχολεί προσωπικό, παρέχοντάς του τη δυνατότητα εργασίας από το σπίτι / σύνδεση με το εταιρικό δίκτυο Η/Υ.

- Το 44% προσφέρει στους εργαζομένους τους καταμερισμό εργασίας (δύο άτομα δουλεύουν part-time και μοιράζονται την ίδια θέση πλήρους απασχόλησης).

- Το 32% παρέχει στους εργαζομένους τους τη δυνατότητα μακροχρόνιας άδειας για εκπαιδευτικούς ή άλλους σκοπούς (sabbaticals).

- Το 51% προσφέρει στους εργαζομένους τους άδεια μετ’ αποδοχών για εθελοντική εργασία σε κοινωφελή έργα ή φιλανθρωπικά ιδρύματα της επιλογής τους.

- Το ποσοστό γυναικών σε θέσεις διευθυντών και προϊσταμένων στις 100 αυτές εταιρείες είναι κοντά στο ποσοστό γυναικών στο σύνολο των εργαζομένων.

Επίσης, όλες οι διακριθείσες επιχειρήσεις κατά τους 12 τελευταίους μήνες έχουν δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας καθώς έχουν επιδείξει σημαντική αύξηση προσωπικού κατά 8,1%. Επιπλέον χαρακτηρίζονται από χαμηλή εθελοντική αποχώρηση προσωπικού (4,7% κατά μέσο όρο), χαμηλή συστηματική απουσία προσωπικού (2,6%), υποστήριξη και συνεργασία μεταξύ των υπαλλήλων που απολαμβάνουν υψηλά επίπεδα εμπιστοσύνης και δηλώνουν πρόθυμοι να εργάζονται περισσότερο, προκειμένου να διασφαλίσουν ένα άριστο αποτέλεσμα.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα