ΣΔΙΤ - Επενδυτικές προτάσεις ύψους 548 εκατ. ευρώ

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2006 16:23

Επενδυτικές προτάσεις, συνολικού ύψους 548 εκατ.ευρώ, έχουν κατατεθεί στην Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) μόλις λίγους μήνες μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου, δήλωσε σήμερα σε εκδήλωση για τις ΣΔΙΤ, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.

Όπως έκανε γνωστό ο κ.Αλογοσκούφης, εντός του μήνα έπεται η υποβολή νέων προτάσεων ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν, εκτός από τον τομέα της Παιδείας, δράσεις στέγασης φορέων του Δημοσίου, τουριστικών και περιβαλλοντικών υποδομών, αλλά και προτάσεις στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας, καθώς και στον τομέα της Δικαιοσύνης.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η μεταρρύθμιση που συνδέεται με τα ΣΔΙΤ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας τα επόμενα χρόνια. «Αξιοποιώντας τα κεφάλαια, την τεχνογνωσία και τον δυναμισμό του ιδιωτικού τομέα, εξασφαλίζουμε καλύτερη ποιότητα, χαμηλότερο κόστος και μεγαλύτερη ταχύτητα στην απόδοση των έργων», τόνισε ο κ.Αλογοσκούφης, επισημαίνοντας ότι με τον τρόπο αυτό δίνεται μια ακόμα διέξοδος στα επενδυτικά κεφάλαια των ιδιωτών και μεταφέρεται σημαντική τεχνογνωσία από τον ιδιωτικό τομέα στον δημόσιο. Παράλληλα, όπως σημείωσε, το Δημόσιο αποκτά ένα ακόμη εργαλείο για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα