Οι απολυμένοι της κλωστοϋφαντουργίας κατηγορούν την κυβέρνηση για εμπαιγμό

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2006 16:59

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Βάθη και πορεία προς το υπουργείο Απασχόλησης πραγματοποίησαν το μεσημέρι δεκάδες απολυμένοι και εργαζόμενοι της κλωστοϋφαντουργίας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για εμπαιγμό μετά την «τροπολογία που κατέθεσε με την "αγαστή συνεργασία" του ΠΑΣΟΚ και της ΓΣΕΕ».

Υπογράμμισαν ότι οι χρηματοδοτήσεις από τους λεγόμενους αναπτυξιακούς νόμους"οδήγησαν στο κλείσιμο των εργοστασίων (Τρικολάν, Φάνκο, Κλωστήρια Ναούσης, Ολυμπιακή, Sex Form κ.α.) και ζήτησαν πλήρη συνταξιοδότηση όλων των ανέργων του κλάδου, άνω των 50 ετών.

Η τροπολογία προβλέπει ειδική εισοδηματική ενίσχυση για τους ανέργους στην Κλωστοϋφαντουργία της Νάουσας. Επίσης, το μέτρο αυτό επεκτείνεται σε όλους τους νομούς της χώρας όπου το ποσοστό ανεργίας στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, για το 2005, είναι μεγαλύτερο του 20% του εργατικού δυναμικού. Ουσιαστικά δηλαδή η ρύθμιση αφορά -πέραν της Ημαθίας- και τους νομούς Φλώρινας και Καστοριάς.

Η οικονομική ενίσχυση θα διακόπτεται σε περίπτωση που ο άνεργος θα βρει δουλειά. Οι άνεργοι που θα ενταχθούν στο ειδικό καθεστώς οικονομικής ενίσχυσης, θα καταβάλουν οι ίδιοι τις ασφαλιστικές τους εισφορές, προκειμένου να συμπληρώσουν τα χρόνια που χρειάζονται για να βγουν κανονικά στη σύνταξη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα