Καμία αλλαγή στις θέσεις του ΥΠΑΝ για τις βιολογικές αγορές

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2006 18:18

Καμία αλλαγή δεν έχει γίνει στις θέσεις που είχε ανακοινώσει το υπουργείο Ανάπτυξης στους εκπροσώπους των βιοκαλλιεργητών και αφορούσαν τη λειτουργία των βιολογικών αγορών.

Τα παραπάνω τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Παπαθανασίου, με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων ότι το υπουργείο Ανάπτυξης άλλαξε τις θέσεις του για τις λειτουργίες των βιολογικών αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι οι θέσεις του ΥΠ.ΑΝ στο συγκεκριμένο θέμα είναι οι εξής:

1. Οι βιολογικές αγορές θα είναι ξεχωριστές, θα λειτουργούν απογευματινές ώρες, θα ενταχθούν ως ξεχωριστή μονάδα στους Οργανισμούς Λαϊκών Αγορών Αθηνών – Θεσσαλονίκης και θα συμμετέχουν σε αυτές μόνο παραγωγοί βιολογικών προϊόντων. Όσον αφορά την λειτουργία λαϊκών βιολογικών αγορών στην υπόλοιπη Ελλάδα αρμόδιες είναι οι κατά τόπους Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.

2. Οι έλεγχοι για την πιστή τήρηση της κείμενης νομοθεσίας θα διεξάγονται από μεικτά κλιμάκια ελεγκτών των Υπουργείων Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών. Οι έλεγχοι θα αποσκοπούν στην προστασία των καταναλωτών, στη τήρηση της κείμενης νομοθεσίας και στην αποφυγή κρουσμάτων πώλησης μη βιολογικών προϊόντων ως βιολογικών.

Στόχος μας, όπως είπε ο κ. Παπαθανασίου, είναι να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα βιολογικά προϊόντα και να λειτουργήσουν οι αγορές των βιολογικών προϊόντων, σε ένα καθεστώς πολύ συγκεκριμένο, ξεκάθαρο, που θα δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης των βιολογικών προϊόντων. Βρισκόμαστε, σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους των φορέων και συζητάμε τις τελευταίες λεπτομέρειες, τόσο για τη διαδικασία αδειοδότησης, όσο και της λειτουργίας των αγορών αυτών, πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα