Societe Generale: Πούλησε την πολωνική θυγατρική Euro Bank

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 13:28
UPD:13:28
REUTERS/BENOIT TESSIER

Σύμφωνα με την γαλλική τράπεζα η πώληση θα μειώσει την έκθεσή της σε σταθμισμένο σε ρίσκο ενεργητικό κατά 2 δισ. ευρώ, ενώ θα βελτιώσει τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας CET 1 κατά οχτώ μονάδες βάσης. 

Σε συμφωνία για την πώληση της θυγατρικής λιανικής τραπεζικής στην Πολωνία, Euro Bank, κατέληξε η γαλλική Societe Generale στο πλαίσιο των προσπαθειών της να περιορίσει την έκθεσή της στο ρίσκο και να εστιάσει σε δομικές δραστηριότητες. 

Αγοραστής είναι η Bank Millennium και το αντίτιμο ανέρχεται στα 484 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με την γαλλική τράπεζα η πώληση θα μειώσει την έκθεσή της σε σταθμισμένο σε ρίσκο ενεργητικό κατά 2 δισ. ευρώ, ενώ θα βελτιώσει τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας CET 1 κατά οχτώ μονάδες βάσης. 

«Η πώληση της Euro Bank είναι ακόμη ένα βήμα στην εκτέλεση του στρατηγικού μας σχεδίου για αναμόρφωση και ανάπτυξη» αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Σημειώνεται ότι η Societe Generale δεν εγκαταλείπει εντελώς την πολωνική αγορά με αυτή την κίνηση. Θα συνεχίσει να προσφέρει δραστηρίοτητες εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής στη χώρα, μέσω της μονάδας Global Investor Solutions, ενώ θα διατηρήσει και άλλες πολωνικές δραστηριότητές της. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα