Σε στάση αναμονής οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά ομόλογα

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 12:16
UPD:12:18
REUTERS/Ralph Orlowski

Σταθερά παραμένουν τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, με τους επενδυτές να αναμένουν την έκβαση όλων των «ανοιχτών» διεθνών και ευρωπαϊκών ζητημάτων.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, συγκεκριμένα, ενισχύεται κατά 0,2 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 4,301%, ενώ η απόδοση του 5ετούς ομολόγου μειώνεται κατά 0,2 μονάδες βάσης και ανέρχεται στο 3,389%.

Την ίδια ώρα, βέβαια, το κόστος δανεισμού της Ιταλίας σημειώνει περαιτέρω αύξηση, καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξάνεται κατά 5,8 μονάδες βάσης στο 3,365%.

Το ελληνικά spreads, παράλληλα, εμφανίζουν οριακή επιδείνωση, καθώς διευρύνονται στις 386,5 μονάδες βάσης, ενώ κοντά στις 300 μονάδες βάσης κινούνται και τα spreads της Ιταλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για σήμερα είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Eurogroup, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν αποκλείεται να συζητηθεί -έστω και ατύπως- το ζήτημα των ελληνικών συντάξεων και η πιθανότητα ακύρωσης ή αναβολής του μέτρου περικοπής.

Παρ’ όλα αυτά, στην επίσημη ατζέντα παραμένει το πάντα φλέγον ζήτημα της Ιταλίας, με τη Ρώμη να εμφανίζεται έτοιμη να πραγματοποιήσει ορισμένες παραχωρήσεις, προκειμένου να ικανοποιήσει τα θέλω των Βρυξελλών και να αποφύγει τυχόν κυρώσεις.

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά ομόλογα, η κατάσταση παραμένει κατά κύριο λόγο ως έχειν, με την απόδοση στο 10ετές ομόλογο της Πορτογαλίας να υποχωρεί κατά 0,4 μονάδες βάσης και της Ισπανίας κατά 1,8 μονάδες βάσης, ενώ της Γαλλίας να αυξάνεται κατά 1,1 μονάδα βάσης και της Ιρλανδίας κατά 0,4 μονάδες βάσης.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα