Aργεντινή: Μείωση της ανεργίας στο 11,4%

Καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες αυξάνουν την παραγωγή
Παρασκευή, 19 Μαΐου 2006 09:35

ΓΙΑ ένατο συνεχόμενο τρίμηνο, το πρώτο τρίμηνο του έτους, μειώθηκε η ανεργία στην Αργεντινή, καθώς εταιρείες, όπως η Volkswagen AG και η Toyota Motor Corp., προσέλαβαν κόσμο για να αυξήσουν την παραγωγή τους.

Ο δείκτης ανεργίας στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία της Νοτίου Αμερικής, υποχώρησε στο 11,4%, από 13% που ήταν το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας.

Η Volkswagen, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, αύξησε το εργατικό της δυναμικό στο Μπουένος Αϊρες κατά 30%, προσλαμβάνοντας 400 ανθρώπους, σύμφωνα με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της εταιρείας στην Αργεντινή, Ronaldo Frost.

O δείκτης ανεργίας της Αργεντινής θα υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα 13 ετών του 9% μέχρι τα τέλη του έτους, σύμφωνα με τον Aldo Abram οικονομολόγο της εταιρείας ερευνών Exante SA, που εδρεύει στο Μπουένος Αϊρες. H ανεργία έχει υποχωρήσει από το 20,8% που ήταν στα τέλη του 2002, όταν η οικονομία άρχισε να εξέρχεται από τη χειρότερη ύφεση που γνώρισε.

Το σκέλος της Toyota στην Αργεντινή, της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, διπλασίασε πέρυσι το εργατικό του δυναμικό στους 1.700 ανθρώπους και προσέλαβε άλλους 700 τον Ιανουάριο για να αυξήσει την παραγωγή του μοντέλου της Hilux, στα 65.000 οχήματα, από 45.000 οχήματα. Η Toyota εξάγει το 70% των αυτοκινήτων που παράγει στη χώρα.

Η οικονομία της Αργεντινής αναπτύχθηκε με ρυθμό υψηλότερο του 8% κάθε χρόνο τα τρία τελευταία χρόνια και φέτος, σύμφωνα με την έρευνα της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας σε 55 οικονομικούς αναλυτές, που δημοσιοποιήθηκε στις 5 Μαΐου, θα αναπτυχθεί με ρυθμό 7,5%.

Η οικονομία της χώρας τον Μάρτιο του 2005 αναπτύχθηκε με ρυθμό 7,7% και 0,1% έναντι του Φεβρουαρίου του 2005, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα