EFG Eurobank: +23% τα καθαρά κέρδη

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2001 17:05
UPD:17:21

Σε 30 δισ. δρχ. ανήλθαν το πρώτο τρίμηνο του 2001 τα καθαρά κέρδη, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του ομίλου Efg Eurobank, αυξημένα κατά 23% έναντι του πρώτου τριμήνου του 2000. Τα κέρδη προ φόρων, μετά από δικαιώματα μειοψηφίας, του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 40 δισ. δρχ. σημειώνοντας οριακή αύξηση της τάξεως του 1% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Η αποδοτικότητα του μέσου ενεργητικού (ROA), προ φόρων ανήλθε στο 2,7%, ενώ η αποδοτικότητα μέσων ιδίων κεφαλαίων προ φόρων (ROE) στο 22%. Το καθαρό περιθώριο τόκων διατηρήθηκε σε επίπεδα άνω του 3%.

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, τα καθαρά κέρδη του α΄ τριμήνου παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση σε σύγκριση με τα κέρδη των τριών προηγούμενων τριμήνων. Οπως προκύπτει από τα αποτελέσματα, η αύξηση των εσόδων από τη διεύρυνση των μεριδίων αγοράς και την ανάπτυξη των εργασιών έχουν υπερκαλύψει τον περιορισμό των εσόδων από προμήθειες εργασιών που συνδέονται με το χρηματιστηριακό περιβάλλον.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, η ολοκλήρωση της συγχώνευσης των τραπεζών Eurobank και Eργασίας κατά την τρέχουσα χρήση θα επιτρέψει στον όμιλο να επιτύχει συνέργιες κόστους και εσόδων, οι οποίες θα καταστούν περισσότερο ορατές από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και κυρίως από το 2002.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα