Πού πάει το ρευστό του Μπάφετ;

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 07:42
UPD:07:43
REUTERS/RICK WILKING

Warren Buffett, CEO of Berkshire Hathaway Inc, talks to a reporter in the exhibit hall at the company's annual meeting in Omaha, Nebraska, U.S., May 5, 2018. REUTERS/Rick Wilking

Το τρίτο τρίμηνο, πριν ακόμη αρχίσουν οι έντονες αναταράξεις στις αγορές, η όρεξη ενός από τους πλέον φημισμένους επενδυτές για μετοχές άνοιξε. Ο λόγος για τον Γουόρεν Μπάφετ, που δεν δίστασε να ρίξει σε αγορές μετοχών τα περισσότερα χρήματα εδώ και τέσσερα χρόνια. Σε μία σπάνια μάλιστα κίνηση αγόρασε μετοχές ...της δικής του εταιρείας. 

Ο Μπάφετ δαπάνησε 928 εκατ. δολάρια για επαναγορές μετοχών της Berkshire Hathaway μέσα στον Αύγουστο. Αν και αντιστοιχούν σε λιγότερο από το 1% του ρευστού της εταιρείας, δημοιυργούν ένα νέο προηγούμενο, όπως σχολιάζει το Bloomberg. Αναλυτές εξηγούν ότι η κίνησή του αποκαλύπτει την πρόθεσή του να χρησιμοποιήσει ρευστό για να επαναγοράσει μετοχές, εάν πιστεύει πως η αξία τους είναι χαμηλότερη από ό,τι θα έπρεπε.

Ο 88χρονος Μπάφετ χρησιμοποιούσε έως τώρα το ρευστό της Berkshire για να κυνηγάει μεγάλα deals ή να αγοράζει μικρά μετοχικά μερίδια κολοσσών, μεταξύ των οποίων οι Apple και Coca Cola. Στόχος του παραμένει «μία ή περισσότερες μεγάλες εξαγορές», αλλά δεν μπορεί παρά να επηρεαστεί από την εκτίναξη των αποτιμήσεων πολλών μετοχών σε ιστορικά υψηλά επίπεδα και την έντονη μεταβλητότητα στην αγορά. 

Σημειώνεται ότι το ρευστό της Berkshire παραμένει πάνω από τα 100 δισ. δολάρια επί πέντε διαδοχικά τρίμηνα. Αρκετοί επενδυτές τόνιζαν ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί και για την στήριξη της μετοχής της εταιρείας. Έως πρόσφατο ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής αντιστεκόταν. Το καλοκαίρι άλλαξε ρότα. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα