Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2006 10:33

Emporiki Investment Bank: « Θεωρούμε ότι η αγορά θα προσπαθήσει να αντιδράσει, έπειτα από τις μεγάλες χθεσινές απώλειες. Η εικόνα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και η συμπεριφορά των τραπεζών αναμένεται καταλυτική για την έκβαση της προσπάθειας αυτής».

Fortius Finance: «Οι αθρόες πωλήσεις δεικτοβαρών μετοχών έχουν προκαλέσει ιδιαίτερο προβληματισμό στους εμπλεκόμενους στα χρηματιστηριακά δρώμενα, αφενός λόγω της μαζικότητάς τους σε συνδυασμό με την έλλειψη αντίπαλου δέους και αφετέρου λόγω της συγκεκριμένης χρονικής συγκυρίας (αύξηση μ/κ της Εθνικής Τράπεζας ύψους και Δημόσια Εγγραφή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου).

»Ως πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση προκρίνουμε αρχικά την υποχώρηση του ΓΔ σε χαμηλότερα επίπεδα και εν συνεχεία την ανάκαμψή του, με το ζητούμενο από τεχνικής απόψεως τη σταθεροποίησή του πάνω από τις 3.900 μονάδες. Καταλυτική, κατά τη γνώμη μας, θα είναι η πορεία του τραπεζικού κλάδου (ο κλαδικός δείκτης έχει απολέσει το 12,73% της αξίας του στις τελευταίες επτά συνεδριάσεις) και αυτή των ξένων δεικτών».

Aspis Bank: «Πτωτικά κινήθηκαν και χθες οι µετοχές στη Wall Street, καθώς ο δείκτης βιοµηχανικής δραστηριότητας για τον Μάϊο ήταν αυξηµένος, κάτι που πυροδότησε νέες ανησυχίες για αυξήσεις επιτοκίων. Οι ευρωπαϊκές αγορές αναµένεται να κινηθούν πτωτικά σήµερα ακολουθώντας τις αµερικανικές µετοχές, κάτι που θεωρούµε ότι θα επηρεάσει αρνητικά και την εγχώρια αγορά».

Euroxx: «Νέα πτώση τιμών για το γενικό δείκτη της Σοφοκλέους στα όρια της υπερβολής, ο τζίρος συναλλαγών κινήθηκε αυξημένος, ενώ από τους επιμέρους δείκτες τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκε ο FTSE-40 με τη μετοχή του Ομίλου Μυτιληναίου να υποχωρεί κατά 6,0%... Για σήμερα εκτιμάται ότι μετά και την ένατη συνεχόμενη αρνητική συνεδρίαση το φαινόμενο της πτώσης τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα έχει εκτονωθεί συνεπώς μια ανοδική κίνηση για τη χρονοσειρά τιμών του Χ.Α. έχει αυξημένες πιθανότητες».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα