Millea Holdings: Εξαγοράζει τη Nisshin Fire αντί 722 εκατ. δολ.

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2006 12:25

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών της Nisshin Fire & Marine Insurance Co., αντί του ποσού των 81 δισ. γιέν (722 εκατ. δολ.) σε μετοχές, προχωρώντας στη δεύτερη εξαγορά για φέτος, έκλεισε η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ιαπωνίας, η Millea Holdings Inc.

Η Millea, που κατέχει μερίδιο 28% στην Nisshin Fire από τον Απρίλιο, συμφώνησε να καταβάλλει 0,126 μετοχής για κάθε μία μετοχή της ασφαλιστικής εταιρείας ζημιών, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών. Η προσφορά αξιολογεί την Nisshin Fire σε 526,68 γιέν ανά μετοχή, 5% χαμηλότερα, από τη σημερινή τιμή κλεισίματος της μετοχής της.

Η εξαγορά θα αυξήσει το μερίδιο της Millea στην αγορά ασφάλειας ζημιών στην Ιαπωνία κατά 2%, στο 28% έναντι μεριδίου 20%, που κατέχει η Sompo Japan Insurance Inc. Η εμπορική συναλλαγή αντικατοπτρίζει το ότι οι ιαπωνικές εταιρείες που αναπτύσσονται μετά την οικονομική ανάπτυξη, ψάχνουν να αγοράσουν ανταγωνίστριές τους για να ανταγωνιστούν με ξένες ομοειδείς εταιρείες.

Σύμβουλος της Millea στην εμπορική συναλλαγή είναι η Mitsubishi UFJ Securities Co. και η Nikko Citigroup Ltd. έχει αναλάβει την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών της Nisshin, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Τον περασμένο μήνα η Millea είπε ότι θα αγοράσει την ασφαλιστική εταιρεία Asia General Holdings Ltd. της Σιγκαπούρης, αντί του ποσού των 50 δισ. γιέν, για να επεκταθεί στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία, μέσω της μεγαλύτερης εξαγοράς που έκανε ποτέ.

Η εμπορική συναλλαγή θα γίνει μετά το σπλιτ των μετοχών της Millea, 500 για μία, στις 30 Σεπτεμβρίου. Οι μετοχές της Nisshin, σημείωσαν άνοδο 62 γιέν, ποσοστό 12,6%, φθάνοντας στα 555 γιέν η μία στο Τόκυο. Οι μετοχές της Millea σημείωσαν άνοδο 30.000 γιέν, ποσοστό 1,5%, φθάνοντας στα 2,09 εκατ. γιέν.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg, οι ιαπωνικές εταιρείες ανακοίνωσαν φέτος συγχωνεύσεις και εξαγορές ύψους 62,6 δισ. δολ., έναντι 144,0 δισ. δολ. για το σύνολο του 2005.

Η Tokio Marine and Fire Insurance Co. απέκτησε την Nichido Fire & Marine Insurance Co. δημιουργώντας τη Millea το 2002. Η Millea προβλέπει ότι τα κέρδη της τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου, θα ανέλθουν στα 89 δισ. γιέν από 67,6 δισ. γιέν που είχε εμφανίσει πριν από ένα έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα