Τηλεφωνική ενημέρωση για την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2006 14:18

Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται και τηλεφωνικά για την πορεία της διαδικασίας εκκαθάρισης της φορολογικής τους δήλωσης.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα τον αριθμό 211 0007 111, τον οποίο θα μπορούν να καλούν οι φορολογούμενοι για το σκοπό αυτό.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, για να χρησιμοποιήσει τη νέα υπηρεσία ο ενδιαφερόμενος, θα πληκτρολογεί από τηλεφωνική συσκευή με τονικό σήμα τον αριθμό κλήσης της υπηρεσίας και τον ΑΦΜ (μετά τη σχετική οδηγία). Σε περίπτωση που η κλήση γίνεται από συσκευή που δεν έχει τονικό σήμα ή πλήκτρα, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να εκφωνήσει τον ΑΦΜ του, όταν ακούσει τη σχετική οδηγία.

Από την υπηρεσία αυτή οι φορολογούμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για την ολοκλήρωση ή μη της διαδικασίας εκκαθάρισης της δήλωσής τους και σε περίπτωση που έχει γίνει εκκαθάριση για την ημερομηνία εκκαθάρισης και το αποτέλεσμά της (χρεωστικό ή πιστωτικό), καθώς και για την ημερομηνία είσπραξης του ποσού επιστροφής, στην περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι πιστωτικό.

Επίσης, θα ενημερώνονται για την ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης, στην περίπτωση που το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι χρεωστικό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα