ΠΑΣΟΚ: Υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την εξαγορά της Finansbank

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2006 17:00

«Υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα σχετικά με το μέγεθος της εξαγοράς (της Finansbank) και το τίμημα, και αν η Εθνική θα έχει την κεφαλαιακή επάρκεια για να αντιμετωπίσει πιθανούς κινδύνους.

Υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με τα κριτήρια που υπάρχουν για την αποτίμηση του οικονομικού και πολιτικού κινδύνου της Τουρκίας και τις πιθανές επιπτώσεις στην Εθνική. Και βεβαίως, εάν η κυβέρνηση θεωρεί ότι, η εξαγορά αυτή είναι συμφέρουσα, θα πρέπει να διασφαλίσει την συμμετοχή των Ασφαλιστικών Ταμείων στην αύξηση του κεφαλαίου, διαφορετικά υπάρχει σχέδιο για να περάσει η Εθνική πλήρως υπό τον έλεγχο ξένων συμφερόντων», τόνισε η υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, μετά από συνάντηση με το Προεδρείο των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα.

H κα Παπανδρέου ξεκαθάρισε πάντως ότι «είμαστε θετικοί στην επέκταση της Εθνικής σε όλες τις χώρες και ειδικά στα Βαλκάνια και την Τουρκία, αλλά υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με τη συγκεκριμένη εξαγορά», ενώ χαρακτήρισε θεσμικό ατόπημα την άρνηση του προέδρου και δ/σ της ΕΤΕ Τ. Αράπογλου να ενημερώσει τη Βουλή. «Νομίζω ότι, και πολιτικά δεν είναι σωστό, διότι η μη παρουσία του ενισχύει αυτούς που έχουν αντίθετα επιχειρήματα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα