Διχάζει η αύξηση του κεφαλαίου της Εθνικής

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2006 17:52
UPD:17:55

Την αναβολή της επαναληπτικής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας με θέμα την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου λόγω της συμφωνίας εξαγοράς της τουρκικής τράπεζας Finansbank, που έχει ορισθεί για την έρχομενη Τρίτη, προτίθεται να ζητήσει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΣΥΕΤΕ), προκειμένου, όπως επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση, να υπάρξει «πληρέστερη ενημέρωση των μετόχων και κυρίως δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα διευκολύνει τη συμμετοχή ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/05/18/1189265.htm », αλλιώς όπως αναφέρουν, η ΕΤΕ κινδυνεύει με αφελληνισμό.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά την συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνο, επισήμανε ότι τα Ταμεία θα κάνουν ό,τι προβλέπει ο νόμος και το συμφέρον των ασφαλισμένων. «Δεν απασχολεί ιδιαιτέρως την Κυβέρνηση να μειωθεί λίγο το ποσοστό των Ταμείων, εάν τα επενδυτικά τους όρια δεν τους επιτρέπουν να συμμετάσχουν πλήρως στην αύξηση κεφαλαίου. Είμαι βέβαιος ότι, όπως κάθε διαχειριστής χαρτοφυλακίου, κανείς δεν θα διανοείτο να πουλήσει μετοχές ενός χαρτοφυλακίου με ευρεία διασπορά, προκειμένου να επικεντρώσει όλες του τις επενδυτικές επιλογές σε μια συγκεκριμένη επιχείρηση. Το τι θα κάνουν τα Ταμεία, θα εξαρτηθεί από τα περιθώρια που έχουν», ανέφερε ο κ. Αλογοσκούφης.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει γενική στρατηγική αλλά υπάρχει στρατηγική ανά Ταμείο, η οποία συζητείται με τον αρμόδιο υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σ. Τσιτουρίδη, επισημαίνοντας ότι, εξ όσων γνωρίζει, δεν έχει καθοριστεί η τελική στάση των Διοικήσεων των Ταμείων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα