«Capital Link Maritime CSR Leadership Award»: Στον Philippe Louis-Dreyfus το βραβείο

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 17:42
UPD:17:46

Στον Philippe Louis-Dreyfus, Chairman-Louis Dreyfus Armateurs S.A.S., Former President-BIMCO, απονεμήθηκε την Τρίτη το βραβείο «Capital Link Maritime CSR Leadership Award», σε αναγνώριση της προσφοράς του στην παγκόσμια Nαυτιλία και της αφοσίωσής του στην εφαρμογή και προώθηση των βέλτιστων πρακτικών. 

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του «8th Annual Operational Excellence in Shipping-Best Industry Practices» Forum, που οργανώθηκε στο «Hilton Athens Hotel».

Η απονομή τού εν λόγω βραβείου ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια, με στόχο την αναγνώριση ενός ατόμου ή ενός οργανισμού για την επίδειξη του υψηλότερου επιπέδου αφοσίωσης στην επιχειρηματική δεοντολογία και τις βέλτιστες πρακτικές στον κλάδο. Τιμώμενα πρόσωπα προηγούμενων ετών ήταν οι Jeremy Penn, Νίκος Τσάκος, Ευθύμιος Μητρόπουλος, Clay Maitland και Ιωάννης Πλατσιδάκης.

Τον Philippe Louis-Dreyfus προλόγισε ο Παναγιώτης Λασκαρίδης, πρόεδρος της European Community Shipowners Associations (ECSA) και CEO της Lavinia Corporation/Laskaridis Shipping Co. Ltd, λέγοντας: «Την πρώτη φορά που γνώρισα τον κ. Philippe Louis-Dreyfus, αναρωτιόμουν ποιος είναι αυτός ο κύριος, που πάντοτε μου επισημαίνει τι είναι σωστό και τι λάθος. Σήμερα, δεν ανοίγω το στόμα μου πριν ζητήσω την άποψή του. Είχε δύο επιτυχημένες καριέρες, στον τραπεζικό και το ναυτιλιακό τομέα, και είναι μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Μεταξύ άλλων τιμητικών διακρίσεων, είναι μέλος του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλίας, και του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Η ειλικρίνεια και η αποφασιστικότητά του έχουν αφήσει το στίγμα τους στη ναυτιλία και του έχουν χαρίσει πολλούς φίλους στην Ελλάδα. Δικαιούται απόλυτα τούτο το βραβείο».

Από την πλευρά του, ο κ. Philippe Louis-Dreyfus τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι ιστορικά η σπουδαιότερη χώρα στη παγκόσμια ναυτιλία, δεδομένου του στόλου της, αλλά και της εκπροσώπησής της στους διεθνείς οργανισμούς... Η ναυτιλία είναι ένα από τα αρχαιότερα επαγγέλματα παγκοσμίως. Κατά τη γνώμη μου όμως, είναι και το καλύτερο. Μας δίνει την ευκαιρία να χτίσουμε κάτι στέρεο και αειφόρο, και να γνωρίσουμε καλούς, αφοσιωμένους και παθιασμένους ανθρώπους. Η ναυτιλία χαρακτηρίζεται από τις αξίες της: Την αλληλεγγύη και την οικογένεια» σημείωσε.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα