«Πρωταγωνίστρια» στην αγορά συναλλάγματος η στερλίνα

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 13:03
UPD:13:06
REUTERS/© Phil Noble / Reuters

Η βρετανική στερλίνα είναι η μεγάλη «πρωταγωνίστρια» της σημερινής συνεδρίασης στην αγορά συναλλαγμάτων, χάρη στις πληροφορίες περί συμφωνίας Ε.Ε. - Ηνωμένου Βασιλείου για τους όρους του Brexit στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,85% με την ισοτιμία στερλίνας - δολαρίου να διαμορφώνεται στο 1,2875 δολάριο. Μάλιστα, νωρίτερα, είχε φθάσει μια «ανάσα» από το ψυχολογικό όριο του 1,3 δολαρίου, αγγίζοντας το 1,292 δολάριο.

Η στερλίνα κινείται ανοδικά και έναντι του ευρώ, καθώς σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,30%, αναρριχόμενη στο επίπεδο του 1,13 ευρώ, ενώ ενδοσυνεδριακά «ακούμπησε» και το 1,15 ευρώ/στερλίνα.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, ότι τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες, το νόμισμα του Ηνωμένου Βασιλείου είχε απολέσει το 3,6% της αξίας του, εξ αιτίας των ανησυχιών για την έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών.

Την ίδια ώρα, το δολάριο παραμένει κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 μηνών, καθώς ο δείκτης, ο οποίος υπολογίζει την αξία του έναντι των έξι κυριότερων νομισμάτων του πλανήτη, διαμορφώνεται στις 96,91 μονάδες, απέχοντας μια «ανάσα» από το χθεσινό επίπεδο των 97,2 μονάδων.

Η άνοδος του αμερικανικού νομίσματος αποδίδεται στα ισχυρά μακροοικονομικά μεγέθη, τα οποία επιβεβαιώνουν διαρκώς τις θετικές προοπτικές στην πορεία ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας, αλλά και στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, το ευρώ διαπραγματεύεται στα επίπεδα του 1,1333 δολαρίου, σημειώνοντας αναιμική άνοδο της τάξης του 0,2%, παρότι τις προηγούμενες τρεις ημέρες εμφάνισε διαδοχικές απώλειες, εξαιτίας των αδύναμων στοιχείων για την οικονομία της Ευρωζώνης.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα