Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2006 09:47
UPD:10:54

Εγνατία Χρηματιστηριακή: «Το κλίμα παραμένει ρευστό και θα αναμέναμε οι διακυμάνσεις να παραμείνουν έντονες, ενώ το διεθνές μακροοικονομικό περιβάλλον παραμένει θολό, ωστόσο κάποιες απόπειρες ανοδικών κινήσεων δεν θα πρέπει να αποκλειστούν».

Euroxx: «Νέα πτώση τιμών για τον γενικό δείκτη της Σοφοκλέους την εβδομάδα που μας πέρασε με τον γενικό δείκτη του Χ.Α. να χάνει περισσότερες από 300 μονάδες. Τα αρνητικά μακροοικονομικά νέα στης Αμερικής και και η κακή ψυχολογία των επενδυτών επιδείνωσε ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Από τους επιμέρους δείκτες μεγαλύτερη πίεση δέχτηκε ο FTSE-20 και ειδικότερα οι μετοχές των τραπεζών, με τη μετοχή της Αγροτικής τράπεζας να σημειώνει απώλειες 16%. Για σήμερα αναμένεται ότι το Χ.Α θα προσπαθήσει να ακολουθήσει την πορεία των ξένων χρηματαγορών με τάσεις ανάκαμψης».

Fortius Finance: «Το ενδιαφέρον την τρέχουσα εβδομάδα εκτιμούμε ότι θα στραφεί στη συνέχεια των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων του α΄ 3μήνου, στη Δημόσια Εγγραφή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στην ΕΓΣ των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας στις 23/5 με βασικό θέμα την αύξηση του μ/κ με μετρητά ύψους €3 δισ. και στους όρους αυτής, αλλά και στην πορεία των ξένων δεικτών.

»Η ιδιαίτερα αρνητική εικόνα των τελευταίων συνεδριάσεων, με τον τραπεζικό κλάδο σε ρόλο καθοδικού καταλύτη, αλλά και τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών να αυξάνει τις απώλειες στη συνεδρίαση της Παρασκευής, προβληματίζει τους εμπλεκόμενους στα χρηματιστηριακά δρώμενα για τη δυνατότητα πραγματικής ανάκαμψης της αγοράς στην τρέχουσα φάση. Ως πιθανότερο σενάριο για σήμερα προκρίνουμε την προσπάθεια κίνησης του ΓΔ σε υψηλότερες περιοχές, μετά από σωρευτικές απώλειες της τάξεως του -10,2%, σε επίπεδο κλεισίματος στις τελευταίες 9 συνεδριάσεις, στο πλαίσιο μιας ανακλαστικής αντίδρασης.

»Από τεχνικής απόψεως ιδιαίτερα κρίσιμα είναι τα σημεία των 3,800 μονάδων (ουσιαστική στήριξη, διάσπαση της οποίας θα οδηγήσει σε ένα νέο καθοδικό κύκλο) και των 4.127 μονάδων (διάσπαση της αντίστασης, θα επαναφέρει την αγορά στο ανοδικό κανάλι)».

«Oσο μαζικά και έντονα εισήχθησαν κάποιοι μεγάλοι παίκτες του εξωτερικού στο ελληνικό Χρηματιστήριο, εξίσου μαζικά αποχώρησαν από αυτό στην παρούσα φάση, γι΄αυτό και η διόρθωση προκάλεσε τριγμούς και ανησυχία στους κόλπους των επενδυτών» επισημαίνει ο πρόεδρος της Π&Κ Χρηματιστηριακής κ. Λάμπρος Παπακωνσταντίνου ο οποίος θυμίζει ότι ανάλογη έντονη πτώση γνώρισαν και πολλές άλλες αγορές, αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/05/22/1190321.htm .



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα