Προτεραιότητες τουρισμός, ενέργεια, μεταφορές στο νέο ΠΧΠ της Ηπείρου

Ο ρόλος της Περιφέρειας στον άξονα Αδριατικής - Ιονίου
Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 10:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤ

Το αναθεωρημένο ΠΧΠ της Ηπείρου υπογράφεται σήμερα από τον αναπληρωτή υπουργό Σωκράτη Φάμελλο και τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη.

Από την έντυπη έκδοση 

Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected]

Έμφαση στους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας (πιθανή εκμετάλλευση υδρογονανθράκων) και των μεταφορών προς αξιοποίηση της θέσης της Ηπείρου στον άξονα Αδριατικής - Ιονίου είναι ο βασικός στόχος που θέτει το αναθεωρημένο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο (ΠΧΠ) σε σχέση με τη βελτίωση του γεωπολιτικού ρόλου της εν λόγω Περιφέρειας.  Όπως τονίζεται στο ΠΧΠ Ηπείρου, στις νέες γεωπολιτικές συνθήκες που αναμένεται να διαμορφωθούν στο μέλλον περιλαμβάνονται: α) η πιθανή εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στον χερσαίο χώρο της Ηπείρου, αλλά και στη θαλάσσια περιοχή του Β. Ιονίου, β) η ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε. και γ) η βελτίωση των συνθηκών που απαιτούνται για την ενοποίηση του παράκτιου «τουριστικού χώρου» των Δυτικών Βαλκανίων από τη Βενετία ως τη νότια Πελοπόννησο.

Το αναθεωρημένο ΠΧΠ της Ηπείρου υπογράφεται σήμερα από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Σωκράτη Φάμελλο και είναι το τέταρτο στη σειρά που προχωρά έπειτα από αυτά της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα