Κίνα: Ανάπτυξη υπό πίεση για την μεταποίηση

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 09:22
UPD:09:32
REUTERS/LANG LANG

Απροσδόκητη ανάπτυξη παρουσίασε η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας τον Οκτώβριο, παρά τις πιέσεις, που ασκεί ο εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με την έρευνα της IHS Markit και της Caixin τον περασμένο μήνα ο δείκτης PMI της μεταποίησης διαμορφώθηκε στις 50,1 μονάδες, οριακά αυξημένος σε σχέση με τον Σεπτέμβριο (50) και έναντι προβλέψεων για πτώση του στις 49,9 μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι το όριο των 50 μονάδων διακρίνει την επέκταση από τη συρρίκνωση. 

Παρά την καλύτερη των προβλέψεων επίδοση του δείκτη, τα επιμέρους δεδομένα της έρευνας αποκαλύπτουν τις αδυναμίες της κινεζικής οικονομίας. Ο επιμέρους δείκτης των νέων παραγγελιών βελτιώθηκε ελαφρώς σε σχέση με τα χαμηλά δύο ετών του Σεπτεμβρίου, αλλά παραμένει σε αρνητικό έδαφος. Οι καθαρές εξαγωγές μειώθηκαν για έβδομο διαδοχικό μήνα, ενώ η παραγωγή και το επιχειρηματικό κλίμα συνέχισαν να αποδυναμώνονται επίσης.

Ο επίσημος PMI, που δημοσιεύει το Πεκίνο και εστιάζει στις πολύ μεγάλες και κρατικά ελεγχόμενες βιομηχανίες, διαμορφώθηκε στις 50,2 μονάδες, με πτώση 0,6 μονάδων σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα