Πρωινό ράλι για τη στερλίνα

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 06:59
UPD:08:05
REUTERS/DADO RUVIC

Σε ράλι επιδίδεται τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης η στερλίνα, στον απόηχο των πληροφοριών, που θέλουν τη βρετανική κυβέρνηση και τους 27 να έχουν καταλήξει σε προκαταρκτική συμφωνία για τον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.  

To βρετανικό νόμισμα είχε υποτιμηθεί 3% έναντι του δολαρίου τις τελευταίες τρεις εβδομάδες καθώς εντείνονταν οι ανησυχίες για αποτυχία των δύο πλευρών να καταλήξουν εγκαίρως σε συμφωνία για τη μελλοντική τους σχέση. Το σενάριο ενός no deal στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, που θα σήμαινε μεταξύ άλλων τεράστιες ουρές στα σύνορα για τελωνειακούς ελέγχους, προβλήματα στις αερομεταφορές και φυγή θέσεων εργασίας από τον τραπεζικό τομέα, φαίνεται ότι τελικά θα αποφευχθεί. 

Η στερλίνα παρουσιάζει άνοδο 0,6% στα 1,2849 δολάρια αυτή την ώρα. Ενισχύεται επίσης περίπου 0,5% έναντι του ευρώ,  του ελβετικού φράγκου, αλλά και του γιεν. 

Σύμφωνα με τον αρμόδιο για το Brexit υπουργό είναι ορατό το τέλος των διαπραγματεύσεων, με την οριστική συμφωνία να έρχεται μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα