Αναιμική άνοδος στο Χ.Α., στο -3% Jumbo και Motor Oil

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018 14:46
UPD:14:47
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Περιορισμένης κλίμακας κέρδη εμφανίζει σήμερα, Τετάρτη, το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται να αποχαιρετίσουν έναν Οκτώβριο, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα και πολλαπλές διακυμάνσεις.

Στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,47% και διαμορφώνεται στις 639,63 μονάδες, με τον τζίρο των συναλλαγών να κυμαίνεται στα 24,7 εκατομμύρια ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης, από την πλευρά του, καταγράφει άνοδο πέριξ του 1,50%, καθώς Εθνική και Alpha Bank εμφανίζουν κέρδη κατά 2,10% και 1,60% αντίστοιχα. Η Τρ. Πειραιώς ταυτόχρονα, αυξάνεται κατά 1,40% και η Eurobank κατά 0,70%.

Από την αρχή του Οκτωβρίου, ο Γενικός Δείκτης έχει απoλέσει σχεδόν το 8% της αξίας του, σε έναν μήνα, κατά τη διάρκεια του οποίου κυριάρχησε η έντονη μεταβλητότητα, αλλά και οι οξύτατες απώλειες στις τραπεζικές μετοχές, οι οποίες άγγιξαν στη συνεδρίαση της 3ης Οκτωβρίου ακόμη και το 11%.

Οι έντονες διακυμάνσεις, σύμφωνα με τους αναλυτές, αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, καθώς το επενδυτικό κλίμα υπονομεύεται τόσο από το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων «ανοιγμάτων» (NPEs) στις ελληνικές τράπεζες, όσο και από τη διένεξη Ιταλίας - Κομισιόν για τον προϋπολογισμό του 2019.

Στο ταμπλό, παράλληλα, ξεχωρίζουν οι απώλειες στη Motor Oil, οι οποίες αγγίζουν το 4,00% καθώς οι επενδυτές αποτιμούν το deal για την απόκτηση του 50% του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Πτώση κατά 3,00% εμφανίζει και η μετοχή της Jumbo, εν μέσω του σκανδάλου αγοραπωλησίας ακινήτων, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται το πρώην στέλεχος της εισηγμένης, Ευάγγελος Παπαευαγγέλου.

Στο μεταξύ, το επιτόκιο του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχωρεί κατά 1,7 μονάδα βάσης στο 4,232%, με το επιτόκιο στο 5ετές να αποκλιμακώνεται κατά 2 μονάδες βάσης στο 3,340%. Σε πτωτική τροχιά βρίσκεται και το κόστος δανεισμού της Ιταλίας, με το επιτόκιο στο 10ετές να περιορίζεται κατά 5,5 μονάδες βάσης στο 3,428%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα