«Άλμα» για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018 11:36
UPD:14:37
REUTERS/Reuters Staff

Ράλι πραγματοποιούν στην τρίτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα των L'Oreal και Sanofi και των τραπεζών Standard Chartered και Santander περιόρισαν τη νευρικότητα των επενδυτών.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται αυτήν την ώρα (2.30 μ.μ.) κατά 1,5%, ο γαλλικός CAC 40 κατά 2,2% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 1,5%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, κέρδη 0,5% σημειώνει ο ιταλικός FTSE MIB, με τον ισπανικό IBEX 35 να ενισχύεται κατά 1,2%. 

Στην Αθήνα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενισχύεται κατά 0,46%, στις 639,58 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 εμφανίζει κέρδη 1,7%. Πάντως, οδεύει προς τον χειρότερο μήνα του από τον Ιανουάριο του 2016, μετά το μαζικό ξεπούλημα στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές τον Οκτώβριο.

Στο ταμπλό, η μετοχή της L’Oreal σημειώνει άλμα 6,8% αφού η αύξηση των πωλήσεων στη μητρική Maybelline ανέβασε ταχύτητα το τρίτο τρίμηνο, χάρη στην ισχυρή ζήτηση στην Ασία.

Η μετοχή της γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας Sanofi ενισχύεται κατά 5,4%, καθώς επιβεβαίωσε την επιστροφή της σε ανάπτυξη με υψηλότερα των αναμενόμενων κέρδη για το τρίτο τρίμηνο.

Κέρδη άνω του 4% για τις τράπεζες Santander και Standard Chartered, καθώς και οι δύο ανακοίνωσαν καλύτερα αποτελέσματα, βοηθώντας να βελτιωθεί το κλίμα στον τραπεζικό κλάδο.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι κινεζικές μετοχές, σε συνέχεια της χθεσινής τους ανάκαμψης. Ο σύνθετος δείκτης αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης ενισχύθηκε κατά 1,35%, ο δείκτης του Χρηματιστηρίου της Σεντζέν έκλεισε με άνοδο 1,46% και ο δείκτης ChiNext ενισχύθηκε κατά 1,24%.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • FTSEMIB
  • INDI
  • PX1
  • SXXP
  • UKX



Σχολιασμένα