Αλογοσκούφης: Διορθωτικές κινήσεις στις χρηματιστηριακές αγορές

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2006 17:06

Στην ανάγκη ενίσχυσης των δράσεων και των συνεργασιών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) προκειμένου να συμβάλει ουσιαστικά στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η διεθνής οικονομία, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, ανοίγοντας τις εργασίες του Φόρουμ του ΟΟΣΑ με θέμα «Εξισορροπώντας την παγκοσμιοποίηση», που πραγματοποιείται στο Παρίσι, στο πλαίσιο της ετήσιας υπουργικής Συνόδου του Οργανισμού. Η Ελλάδα προεδρεύει της υπουργικής Συνόδου του ΟΟΣΑ για πρώτη φορά μετά το 1976.

«Δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό. Πρέπει να δράσουμε άμεσα», ανέφερε ο κ. Αλογοσκούφης, επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν πολιτικές που στοχεύουν στην ενίσχυση της δυναμικής ανάπτυξης των οικονομιών για την αντιμετώπιση της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Επισήμανε, δε, ότι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που προωθούνται σε διεθνές επίπεδο, πρέπει να γίνονται με συναινετικό τρόπο και μετά απο καλύτερο συντονισμό των προσπαθειών μεταξύ κρατών, οργανισμών και αρμόδιων φορέων.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών επισήμανε ότι η παγκόσμια οικονομική ολοκλήρωση πρέπει να εκληφθεί ως μια πρόκληση και να αντιμετωπιστεί ισορροπημένα, προκειμένου να υπάρξουν περισσότερες ευκαιρίες για διάχυση του πλούτου.

Ερωτηθείς για τις πιέσεις που δέχονται αναδυόμενες χρηματιστηριακές αγορές, επισήμανε ότι είναι πρώιμο να μιλάμε για κρίση, αλλά για διορθωτικές κινήσεις.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα