Νανόπουλος: Τίποτα δεν δικαιολογεί την πτώση των τιμών των τραπεζικών μετοχών

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2006 18:53

Τα οικονομικά αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών είναι θετικά και τα βασικά οικονομικά τους μεγέθη δεν έχουν μεταβληθεί. Δεν άλλαξε τίποτα που να δικαιολογεί την πτώση των τιμών των μετοχών των τραπεζών στο ελληνικό χρηματιστήριο, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Nίκος Νανόπουλος σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου του ΟΟΣΑ που πραγματοποιείται στο Παρίσι.

Στην ομιλία του σε φόρουμ ο κ. Νανόπουλος τόνισε πως οι συγχωνεύσεις σε εσωτερικό επίπεδο συχνά ενθαρρύνονται από τις κυβερνήσεις, οι οποίες επιθυμούν να δημιουργήσουν «εθνικούς πρωταθλητές». Συχνά όμως τέτοια φιλόδοξα σχέδια προσκρούουν στην απειλή ενδεχόμενων μαζικών απολύσεων και το φόβο δημιουργίας εθνικών ολιγοπωλίων, που θα λειτουργούσαν τελικά εις βάρος του καταναλωτή, όπως είπε.

Ο κ. Νανόπουλος αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και στον τραπεζικό τομέα, τονίζοντας την ανάγκη εισαγωγής μεγαλύτερης ευελιξίας στην αγορά εργασίας, που θα ενθαρρύνει την τάση για αναδιάρθρωση μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων τόσο σε εγχώριο όσο και σε διασυνοριακό επίπεδο.

ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ
  • ΓΔ



Σχολιασμένα