Οι πωλητές δίνουν τον τόνο στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 14:39
UPD:14:41
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στα επίπεδα των 635 μονάδων κινείται σήμερα, Τρίτη, το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους πωλητές να δίνουν και πάλι το «παρών», επιβεβαιώνοντας τη ρευστή εικόνα των τελευταίων εβδομάδων.

Παρότι χθες η ελληνική αγορά βρέθηκε σε επίπεδα άνω των 640 μονάδων, οι αγοραστές φαίνεται πως τραβούν χειρόφρενο, επαναφέροντας τα σύννεφα αβεβαιότητας πάνω από τη Λεωφόρο Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης, περίπου τρεις ώρες πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, υποχωρεί κατά 0,67% και περιορίζεται στις 635,78 μονάδες, με τον τραπεζικό κλάδο να διολισθαίνει κατά 1,40%.

Οι ισχυρότερες πιέσεις παρατηρούνται στη μετοχή της Eurobank, οι απώλειες της οποίας διαμορφώνονται κοντά στο 3%. Πτώση άνω του 1% καταγράφει και η μετοχή της Alpha Bank.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι μέχρι να υπάρξει σαφής λύση στο ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), αλλά και διέξοδο στο θρίλερ μεταξύ Βρυξελλών και Ρώμης, το οποίο επηρεάζει δυσμενώς τις διεθνείς αγορές, δεν πρόκειται να επέλθει η προσδοκώμενη εκτίναξη.

Και όλα αυτά μάλιστα, ενώ η Ελλάδα υπεισέρχεται σε τροχιά προεκλογικής περιόδου, καθώς εντός του 2019 θα διεξαχθούν τριπλές εκλογές για Βουλή, δήμους-περιφέρειες και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γεγονός το οποίο αφήνει «ανοιχτό» το ενδεχόμενο πλήρους επικράτησης της παρεχολογίας εκ μέρους των πολιτικών δυνάμεων.

Στο ταμπλό, οι μετοχές των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης εμφανίζουν διακυμάνσεις, οι οποίες δεν υπερβαίνουν το +/- 2%, καθώς Coca-Cola, Fourlis, ΕΛΠΕ, Motor Oil, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή καταγράφουν κάμψη άνω του 1%, ενώ Σαράντης, ΔΕΗ και Τιτάν ενισχύονται κατά 1%.

Όσον αφορά την αγορά ομολόγων, το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου σημειώνει άνοδο κατά 3,3 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 4,242%, με το αντίστοιχο της Ιταλίας να αυξάνεται κατά 8,2 μονάδες βάσης και να ανέρχεται στο 3,423%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα