Τράπεζες: Χαμηλά παραμένει ο πήχης για τη Forthnet

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 13:19
UPD:13:19

Από την έντυπη έκδοση 

Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected]

Χαμηλές συνεχίζουν να είναι οι προσδοκίες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης της Forthnet από τις πιστώτριες τράπεζες (Πειραιώς, Alpha Bank και Εθνική). 

Την περασμένη Παρασκευή υπέβαλαν δεσμευτική προσφορά οι Vodafone και Wind, που ως γνωστόν κινούνται από κοινού για τη διεκδίκηση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, και σύμφωνα με πληροφορίες και ο ΑΝΤ1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή επικράτησε αρχικά η πληροφορία ότι ο τηλεοπτικός σταθμός δεν κατέθεσε δεσμευτική προσφορά, με την εικόνα να αλλάζει από πληροφορίες χθες το μεσημέρι, χωρίς πάντως επίσημα να υφίσταται επιβεβαίωση περί της συμμετοχής του, είτε από την πλευρά των τραπεζών είτε από τη διοίκησή του.
Το γεγονός αυτό είναι ενδεικτικό του πώς εξελίσσεται η συγκεκριμένη διαδικασία, χωρίς να υπάρχει έστω και το μίνιμουμ μιας επίσημης ενημέρωσης. Ενδεικτικό είναι ακόμη ότι από την πλευρά των τραπεζών (που δεν έχουν όλες την ίδια στόχευση) διαρρέεται ότι είναι μια «ανοιχτή» διαδικασία και ότι οποιαδήποτε στιγμή και αν κατατεθεί μια ενδιαφέρουσα προσφορά θα εξεταστεί.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια δύσκολη υπόθεση εξαιτίας του σημαντικού τραπεζικού δανεισμού της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας και όχι μόνον. Ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός της Forthnet ανέρχεται σε 255 εκατ. ευρώ και ο μακροπρόθεσμος σε 42 εκατ. ευρώ. Οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρείας προς τους προμηθευτές της ανέρχονται σε 96,8 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα οι συνολικές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της να αγγίζουν τα 447,4 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, καθώς τα τελευταία χρόνια δεν είχε τη δυνατότητα χρηματοδότησης της δραστηριότητάς της, έχει εκσυγχρονίσει ελάχιστα το δίκτυό της, την ώρα που οι υπόλοιπες τρεις εταιρείες υλοποιούν σημαντικές επενδύσεις σε δίκτυα οπτικών ινών.   
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα