Άρης Ξενόφος: Η πώληση ενός asset δεν είναι αυτοσκοπός για το ΤΑΙΠΕΔ

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 13:07
UPD:13:16

Τη στρατηγική του ΤΑΙΠΕΔ στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ανέλυσε ο πρόεδρος του Ταμείου, Άρης Ξενόφος, από το βήμα επενδυτικού συνεδρίου που διοργάνωσε το Enterprise Greece, εν όψει της επίσκεψης της Ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων στην Αθήνα.

Μεταξύ άλλων, ξεκαθάρισε ότι η πώληση ενός περιουσιακού στοιχείου δεν είναι αυτοσκοπός, καθώς βασική προτεραιότητα είναι οι επενδύσεις που συνοδεύουν τη δημιουργική ανάπτυξη και την αποτελεσματική διαχείριση του συγκεκριμένου assets.

Πρόσθεσε αντίθετα, ότι κορυφαίο στόχο αποτελεί η καινοτομία στις εφαρμογές, η ανάταση της Ελλάδας ως επενδυτικός προορισμός και φυσικά, το κοινωνικό αποτύπωμα που αφήνει μια επένδυση.

Περιγράφοντας, το περίγραμμα των ενεργειών του Ταμείου εντός του 2019, εξήγησε ότι «πρώτα είναι τα λιμάνια στους άξονες της Εγνατίας Οδού, δηλαδή τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης - Καβάλας και Ηγουμενίτσας - Κέρκυρας». «Έως το τέλος του έτους σχεδιάζουμε να εκκινήσουμε τους αντίστοιχους διαγωνισμούς» σχολίασε σχετικά.

Όσον αφορά δε, το 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, εκτίμησε ότι η διαγωνιστική διαδικασία θα μπορούσε να εκκινήσει στις αρχές του 2019, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επέκτασης της σχετικής σύμβασης παραχώρησης.

Διαβεβαίωσε τέλος, ότι το Ταμείο θα ξεκινήσει το επόμενο έτος την αξιοποίηση και των ακινήτων σε ιαματικές πηγές. «Αν και πρόκειται για μικρά assets, εντούτοις είναι σημαντικά για την ανάπτυξη τόσο της τοπικής κοινωνίας, όσο και αυτού του είδους τουρισμού που παγκοσμίως κερδίζει έδαφος» κατέληξε.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα