Αναπτυξιακός Νόμος: 1.900 αιτήσεις για επενδύσεις 4 δισ. ευρώ

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2006 21:28

Με ρυθμούς υπερδιπλάσιους από το μέσο όρο της Ευρωζώνης αναπτύσσεται η ελληνική οικονομία, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, μιλώντας στο πλαίσιο της 51ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), επισημαίνοντας ότι το ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 4%, παρά τη συνεχιζόμενη πετρελαϊκή κρίση.

Tόνισε επίσης ότι, σύμφωνα με την έκθεση του IMD για την Ανταγωνιστικότητα που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες, η Ελλάδα ανέβηκε οκτώ θέσεις στην κατάταξη των διεθνών δεικτών ανταγωνιστικότητας στην 42η θέση.

Σύμφωνα με τον κ. Σιούφα, ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα και από το χώρο της μεταποίησης, καθώς το Μάρτιο (σύμφωνα με την ΕΣΥΕ) ο Δείκτης Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών παρουσίασε αύξηση κατά 2,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2005.

Εξάλλου, όπως είπε, το 2006 παρατηρείται μεγάλη αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων, καθώς από την εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού νόμου έως σήμερα υποβλήθηκαν γύρω στις 1.900 αιτήσεις για επενδύσεις που φτάνουν κοντά στα 4 δισ. ευρώ. Εχουν, ήδη, εγκριθεί πάνω από 1.000, που πρόκειται να δημιουργήσουν περισσότερες από 5.000 νέες θέσεις εργασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα