ΗΠΑ: «Τυφώνας» δασμών απειλεί τα κινεζικά προϊόντα

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 21:54
UPD:22:00
REUTERS/SHENG LI

Την επιβολή νέων δασμών σε κινεζικά προϊόντα από τις αρχές Δεκεμβρίου, εφόσον «ναυαγήσουν» οι συνομιλίες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ τον ερχόμενο μήνα, σχεδιάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Οι δασμοί, κατά τις πληροφορίες του Bloomberg, θα μπορούσαν να επιβληθούν στα κινεζικά αγαθά τα οποία δεν καλύπτουν οι υπάρχοντες δασμοί. Η αξία των εισαγωγών αυτών εκτιμάται στα 257 δισ. δολ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι προετοιμάζουν το συγκεκριμένο σενάριο για την περίπτωση που δεν υπάρξει πρόοδος κατά την προγραμματισμένη συνάντηση των προέδρων των δύο χωρών, στο περιθώριο της G20 στο Μπουένος Άιρες.

Πάντως κατά το Bloomberg, δεν έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής οι τελικές αποφάσεις.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιβάλει φέτος δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας 250 δισ. δολ., απειλώντας με δασμούς και στις υπόλοιπες εισαγωγές από το Πεκίνο.

Στον απόηχο του δημοσιεύματος του Bloomberg, οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street βρέθηκαν στο «κόκκινο», χάνοντας τα κέρδη που εμφάνιζαν στην έναρξη της συνεδρίασης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα