Nestle: Αγοράζει το σήμα τροφίμων Uncle Tobys προς 670 εκατ. δολ.

Τρίτη, 23 Μαΐου 2006 10:05

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την απόκτηση των δημητριακών των σνακ και της σούπας με το σήμα Uncle Tobys, από την Burns Philp & Co. αντί του ποσού των 890 εκατ. δολ. Αυστραλίας (670 εκατ. δολ. ΗΠΑ) για να επεκτείνει την γκάμα των πιο υγιεινών τροφών της στην Αυστραλία, έκλεισε η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής τροφίμων στον κόσμο, Nestle.

Το τμήμα δημητριακών Uncle Tobys, θα αποτελέσει σκέλος της Cereal Partners Worldwide, του venture προϊόντων για πρωϊνό της

General Mills, με τη Nestle, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας στο Web site της. Η ελβετική εταιρεία θα αποκτήσει επίσης τα δικαιώματα για το σήμα Uncle Tobys στη Ν. Ζηλανδία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πέρυσι η Uncle Tobys είχε πωλήσεις 400 εκατ. δολ. Αυστραλίας και τα Ebitda ή τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη, ανήλθαν σε 79 εκατ. δολ. Αυστραλίας σύμφωνα με τη Nestle.

Στην πώληση δεν περιλαμβάνεται το σκέλος των αλατισμένων προϊόντων και των τυποποιημένων σνακ στη Ν. Ζηλανδία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Burns Philp που εδρεύει στο Σύδνεϋ, προς το Χρηματιστήριο της Αυστραλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα