Αγορές: Δυναμικό ριμπάουντ μετά τις απώλειες των 8 τρισ.

Οι γερμανικές εξελίξεις δεν τρόμαξαν
Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 13:55
UPD:13:58
REUTERS/STAFF

Εικόνα γενικευμένης ανάκαμψης και ευφορίας επικρατεί σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών που δεν τρόμαξαν από την απόφαση της Άγκελα Μέρκελ να μην διεκδικήσει την επανεκλογή της στην ηγεσία του CDU. Aν και σηματοδοτεί το τέλος μίας εποχής, δεν προβλέπεται να συνοδευθεί από αλλαγή στην πολιτική της Γερμανίας ή σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία της, από τη στιγμή μάλιστα που η Μέρκελ σχεδιάζει να παραμείνει στην καγκελαρία. Ωστόσο ειδικοί προειδοποιούν πως η απόφαση περιπλέκει τα πράγματα στην Ευρωζώνη και ενισχύει το ρίσκο. 

Οι επενδυτές προς το παρόν δεν επηρεάζονται από τις προειδοποιήσεις. Ο δείκτης DAX στη Φραγκφούρτη καταγράφει άνοδο 2,1%. Δυναμικό «παρών» δίνουν οι ταύροι και στο Μιλάνο, οδηγώντας τον FTSE MIB σε άνοδο 2,5%. Πιο περιορισμένα τα κέρδη για τις γαλλικές μετοχές, με τον CAC 40 να ενισχύεται 1,16%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 1,9%, ενώ και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 1,6%. 

Από το θετικό κλίμα ευνοείται και το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να ενισχύεται 1,6% στις 643 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών κινείται κοντά στα 11 εκατ. ευρώ. Ξεχωρίζουν οι τράπεζες με άνοδο 2,8%. 

Η δυναμική αυτή ανάκαμψη για τις ευρωπαϊκές μετοχές έρχεται στο τέλος ενός πολύ δύσκολου μήνα, κατά τον οποίο οι μετοχές παγκοσμίως έχασαν 8 τρισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίησή τους. 

Τα futures στη Wall Street αποκαλύπτουν ότι η σημερινή συνεδρίαση θα είναι πιθανότατα συνεδρίαση κερδών και για τις αμερικανικές μετοχές. 

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ παραμένει εν πολλοίς σταθερό, με την ισοτιμία κοντά στα 1,14 δολάρια. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα