Ομόλογα: Συμβιβασμό βλέπει η αγορά

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 10:54
UPD:11:16
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros

Σε έναν συμβιβασμό ανάμεσα στη Ρώμη και τις Βρυξέλλες φαίνεται να ποντάρει η αγορά ομολόγων. Αν και οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, αποφεύγοντας τις δραματικές κινήσεις προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, φαίνεται να πιστεύουν ότι οι δύο πλευρές θα επιλέξουν να μην φτάσουν στα άκρα.

Η Ε.Ε. θέλει μία συμφωνία όχι μόνο γιατί η έκθεση γαλλικών και γερμανικών τραπεζών στην Ιταλία είναι τεράστια, αλλά και γιατί οδεύει προς τις πιο κρίσιμες Ευρωεκλογές στην ιστορία της. Η ιταλική πλευρά από την άλλη ξέρει πολύ καλά πως μία εκτίναξη του κόστους δανεισμού θα αντιστάθμιζε την όποια προσπάθεια για ανάπτυξη. 

Υπό τις συνθήκες αυτές η απόδοση του δεκαετούς ιταλικού ομολόγου καταγράφει σήμερα πτώση 3,3% ή 11 μονάδων βάσης σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής, στο 3,34%. Λίγο νωρίτερα είχε υποχωρήσει έως και το 3,32%. Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο 12 μηνο η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς έχει κυμανθεί από τα χαμηλά του 1,61% έως και τα υψηλά του 3,81%. 

 Η βελτίωση του κλίματος για την Ιταλία στηρίζει και τα ελληνικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετους καταγράφει σήμερα πτώση 1,12% ή πέντε μονάδων βάσης σε σχέση με το κλείσιμο της προηγούμενης συνεδρίασης, στο 4,25%. 

Πτώση 3 μονάδων βάσης, στο 1,54% παρουσιάζει επίσης η απόδοση του 10ετους ισπανικού, ενώ ελαφρά αποκλιμάκωση στο 1,87% εμφανίζει και του πορτογαλικού. Η απόδοση του δεκαετούς Bund είναι σταθερή στο 0,35%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα