Ρυθμό ανάπτυξης 3,75% για τη διετία 2006-2007 προβλέπει ο ΟΟΣΑ

Τρίτη, 23 Μαΐου 2006 12:45

Ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης περίπου 3,75% για τη διετία 2006-2007, χάρη στην ανάκαμψη της επενδυτικής δραστηριότητας, προβλέπει για την ελληνική οικονομία ο ΟΟΣΑ στην τελευταία εξαμηνιαία έκθεσή του, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο διεθνής οργανισμός αποδίδει την επιβράδυνση που κατεγράφη πέρυσι -αύξηση 3,7% του ΑΕΠ σε σύγκριση με 4,7%, το 2004- στην εξασθένηση των κινήτρων που σχετίζοντο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και σε μικρότερο βαθμό, στις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου.

Ο ΟΟΣΑ αναμένει υποχώρηση του πληθωρισμού, στο 3% περίπου, το 2007, παραμένοντας πάντως, πάνω από το μέσο όρο της ευρωζώνης και εκτιμά ότι η τάση αυτή -εάν δεν αντιστραφεί- θα υπονομεύσει κάποια στιγμή την ανταγωνιστικότητα .

Ο διεθνής οργανισμός, καλωσορίζει στην εαρινή έκθεσή του τα πρόσφατα μέτρα που αποσκοπούν στη βελτίωση της λειτουργίας των ΔΕΚΟ, και επισημαίνει την αναγκαιότητα ευρείας κλίμακας μεταρρυθμίσεων για την εξασφάλιση της διατηρησιμότητας των δημόσιων οικονομικών.

Ο ΟΟΣΑ αισιοδοξεί ότι η αυστηρή εφαρμογή του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων, το οποίο θέτει ως προτεραιότητα τη δημοσιονομική εξυγίανση, βελτιώνοντας το επιχειρηματικό περιβάλλον και δίνοντας ώθηση στην παραγωγικότητα και την απασχόληση, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για διαρκώς ισχυρή ανάπτυξη.

ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα