Δηλώσεις Αλογοσκούφη για την έκθεση του ΟΟΣΑ

Τρίτη, 23 Μαΐου 2006 15:14

«Είναι εξαιρετικά θετικό ότι ένας ακόμη διεθνής οργανισμός αναγνωρίζει τις μεγάλες προσπάθειες που έχουν γίνει στην Ελλάδα και για τον περιορισμό των δημοσιονομικών ελλειμμάτων – τη μεγάλη πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε αυτό τον τομέα – και για τη διατήρηση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και για τη μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, σχολιάζοντας την έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/05/23/1190973.htm .

Από τις εκθέσεις ασφαλώς ενθαρρυνόμαστε, γιατί η προσπάθεια αποδίδει. Βεβαίως, υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν στην ελληνική οικονομία, κυρίως στον τομέα της ανταγωνιστικότητας. Όλες οι χώρες έχουν τα δικά τους προγράμματα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αλλά πιστεύω ότι της Ελλάδας είναι από τα πιο επιτυχημένα, πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης.

Ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να λάβει μέτρα ειδικά για τις συντάξεις και το σύστημα υγείας, όπως συστήνει ο ΟΟΣΑ, ο κ. Αλογοσκούφης απάντησε τα εξής:

«Όπως ξέρετε, για το θέμα του ασφαλιστικού η Κυβέρνηση έχει ξεκινήσει διάλογο. Ο διάλογος ξεκίνησε με επιτυχία στη Βουλή, με τη συμμετοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άλλων κομμάτων της Βουλής. Ο διάλογος αυτός θα συνεχιστεί, γατί το ασφαλιστικό είναι ένα από τα μακροχρόνια προβλήματα της χώρας, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ωριμότητα, μέσα από διάλογο και συναινετικές διαδικασίες. Και ασφαλώς, δεν είναι στην πρόθεση της Κυβέρνησης να πάρει άλλες πρωτοβουλίες για το ασφαλιστικό σε αυτήν την τετραετία».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα