Επικράτηση των «αρκούδων» στη Wall Street

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018 23:16
UPD:23:19
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Νέες ισχυρές απώλειες εμφάνισαν απόψε οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να δίνουν συνέχεια στην έντονη μεταβλητότητα των τελευταίων εβδομάδων.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 300 μονάδες ή κατά 1,20% και τερμάτισε στις 24.685 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε μείωση κατά 2,06% στις 7.167 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε πτώση κατά 1,74% στις 2.658 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αμερικανικοί δείκτες διαπραγματεύονται πλέον περίπου 10% κάτω από το μέσο όρο των τελευταίων 52 εβδομάδων, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τελεί υπό διόρθωση, με τις «αρκούδες» να κάνουν την εμφάνισή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η μέση χρηματιστηριακή διόρθωση, από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έως σήμερα, κυμαίνεται στο 13% και διαρκεί κατά μέσο όρο περίπου τέσσερις μήνες.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι το γεγονός ότι επτά από τους 11 κλάδους του S&P 500 υπολείπονται κατά τουλάχιστον 10% σε σχέση με τη μέση επίδοση των τελευταίων 52 εβδομάδων.

Ανάμεσα στους παράγοντες, οι οποίοι οδηγούν την αγορά σε διόρθωση, συγκαταλέγονται τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα των κυριότερων τεχνολογικών εταιρειών, τα οποία υπερσκιάζουν τα ισχυρά μακροοικονομικά μεγέθη.

Η μετοχή της Amazon, για παράδειγμα, κατέγραψε σήμερα απώλειες της τάξης άνω του 8%, μετά τη δημοσίευση των τελευταίων τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, ενώ στο 3,1% διαμορφώθηκε η κάμψη της Alphabet.

«Τα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο σπουδαία, όσο ανέμεναν οι αναλυτές» σχολίασε ο Κινγκ Λιπ, επικεφαλής αναλυτής της Baker Avenue Asset Management, μιλώντας στο CNBC.

Την ίδια ώρα, το επενδυτικό κλίμα επηρεάζεται δυσμενώς τόσο από τον φόβο αύξησης του αμερικανικού πληθωρισμού, όσο και από την προοπτική περαιτέρω ομαλοποίησης των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας, εν όψει της συνεδρίασης της Fed τον Δεκέμβριο.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα