Τον Ιούλιο στον Πειραιά κινέζικο πλοίο της COSCO με 9.500 κοντέινερς

Τρίτη, 23 Μαΐου 2006 17:54

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης θα παραστεί αύριο, 24 Μαΐου 2006 σε δεξίωση που οργανώνεται από την εταιρεία COSCO SHIPPING AGENCY (GREECE) παρουσία του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Wu Bangguo με την ευκαιρία της άφιξης στην Ελλάδα πλοίου της εταιρείας, στο πλαίσιο της ελληνοκινεζικής συνεργασίας για την χρήση των ελληνικών λιμανιών και των ελληνικών ναυτιλιακών υπηρεσιών για το κινεζικό μεταδιακομιστικό εμπόριο.

Υπενθυμίζεται πως, από τον Απρίλιο 2006 ξεκίνησε η απευθείας σύνδεση του λιμένος Πειραιώς με την Κίνα μετά από συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της COSCO. Στις 8.4.2006 πραγματοποιήθηκε η έναρξη της απευθείας προσέγγισης πλοίων της εταιρείας COSCO στο Λιμάνι του Πειραιά και ήδη επτά πλοία της εταιρείας έχουν αφιχθεί με τη διαδικασία της προνομιακής εξυπηρέτησης.

Επίσης από τον Απρίλιο του 2004, η COSCO πραγματοποιεί απευθείας εβδομαδιαίες προσεγγίσεις με πλοία της που μεταφέρουν κοντέινερς και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Επιστέγασμα αυτής της συνεργασίας είναι η αναμενόμενη, τον Ιούλιο του 2006, άφιξη πλοίου νέου τύπου με 9.500 κοντέινερς στο λιμάνι του Πειραιά που θα ονομαστεί COSCO HELLAS σύμφωνα με τη δέσμευση του Προέδρου του ομίλου COSCO προς τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα