Ανοδικά κινήθηκε το δολάριο στην Ασία

Καθώς ανησυχία επικρατεί για μια πανδημία του ιού της γρίπης των πτηνών
Τετάρτη, 24 Μαΐου 2006 08:15

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε το δολάριο για δεύτερη ημέρα στην Ασία, μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ότι επτά μέλη μιας οικογένειας προβλήθηκαν από τον ιό της γρίπης των πτηνών, στην Ινδονησία, αυξάνοντας τις ανησυχίες για μια παγκόσμια πανδημία, τονώνοντας τη ζήτηση για πιο ασφαλείς επενδύσεις.

Περίπου όλες οι περιπτώσεις της γρίπης των πτηνών, που επιβεβαιώθηκαν από τα τέλη του 2003, είχαν σχέση με την άμεση επαφή των ανθρώπων με άρρωστα ή νεκρά πτηνά και η επιβεβαίωση της μετάδοσης του ιού μεταξύ των ανθρώπων, ενδέχεται να αυξήσει τη ζήτηση για την ασφάλεια των δολαρίων. Μια πανδημία γρίπης, παρόμοια με αυτήν το 1918 ενδέχεται να συρρικνώσει την παγκόσμια οικονομία κατά 1/8 σύμφωνα με έκθεση του Australian National University.

Εναντι του ευρώ το δολάριο ισχυροποιήθηκε στο 1,2781 στη 1:43 μ.μ. στο Τόκυο από 1,2815 δολ. που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Το αμερικανικό νόμισμα σημείωσε άνοδο και έναντι του γιέν, στα 112,35 από 111,99 γιέν.

Ομάδα επιστημόνων δεν κατέφερε να βρει ζώα τα οποία μπορεί να ήταν η πηγή του ιού της γρίπης Η5Ν1 στο νησί της Σουμάτρα στην Ινδονησία, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Εξι από τα μέλη της οικογενείας που κόλλησαν τον ιό υπέκυψαν μετά την επαφή όλων με ασθενείς από τη γρίπη των πτηνών, ανακοίνωσε χθες ο ΠΟΥ. Αξιωματούχοι του ΠΟΥ λένε, ότι μια πανδημία του ιού της γρίπης των πτηνών είναι τώρα πιο άμεση από οποιαδήποτε άλλη φορά μετά το 1968, την τελευταία φορά που σημειώθηκαν τρεις πανδημίες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα